Με καταιγιστικό τρόπο ξετυλίγεται το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης στα Σεπόλια, με τον εφιάλτη που ζούσε η άτυχη 12χρονη να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο από τις εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν.

Οι κατηγορούμενοι και συλληφθέντες είναι, πλέον, τρεις, καθώς αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο κάδρο των εμπλεκομένων μπήκε και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, ενώ δεν αποκλείεται η «βεντάλια» των εμπλεκόμενων να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Ήδη, πληροφορίες θέλουν να εκδίδεται εντός των επόμενων ωρών ένταλμα σύλληψης για άτομο από το περιβάλλον του Ηλία Μίχου, καθώς φέρεται να επιχείρησε «κουκούλωμα» της υπόθεσης.

Επίσης, φέρεται να υπάρχει ακόμη ένα ακόμη πρόσωπο – κλειδί κοντά στον 53χρονο που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς έβαζε εμβάσματα από τον λογαριασμό του Μίχου σε αυτόν της μητέρας. Ο ρόλος αυτού του ατόμου ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως, εντούτοις εκτιμάται ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Τα στοιχεία που έφεραν τη σύλληψη της μητέρας

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο είναι τα βασικά ευρήματα που φέρεται να έστρεψαν το βλέμμα των αρχών προς τη συγκεκριμένη γυναίκα:

  • Εντοπίστηκαν πολλές κλήσεις και ανταλλαγή SMS της κατηγορούμενης με τον Ηλία Μίχο
  • Εντοπίστηκαν εμβάσματα του 53χρονου σε λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης

Έτσι, η 37χρονη μητέρα της 12χρονης θα οδηγηθεί το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτή τη σοκαριστική υπόθεση.

Τι δηλώνει η ίδια μέσω των δικηγόρων της

Η γυναίκα, πάντως, όπως ενημέρωσαν οι δικηγόροι της σε δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ, αρνείται όλες τις κατηγορίες, επισημαίνει ότι δεν γνώριζε για τα εμβάσματα και αφήνει υπόνοιες ότι ο 53χρονος επιχείρησε να την παγιδεύσει.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας –ο οποίος ενδεχομένως να μπαίνει στην υπόθεση της μητέρας– ανέφερε σχετικά με τα στοιχεία στους δημοσιογράφους πως «βρέθηκαν κάποια μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας. Το κορίτσι είχε πάρει την κάρτα και τον λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο για να της βάλει τα λεφτά».

«Είμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, θεωρώ ότι είναι κύκλωμα, θα είναι και άλλοι οι κατηγορούμενοι» εκτίμησε σχετικά.

Δηλώσεις έκανε και η δικηγόρος της οικογένειας Ασπασία Ταραχοπούλου, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν περιμέναμε αυτή την εξέλιξη» για να συμπληρώσει ότι «συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε». Πρόσθεσε, δε, πως «η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, δεν γνώριζε για τα εμβάσματα».

Υπάρχουν μηνύματα για λεφτά, λέει ο δικηγόρος του Μίχου

Ο δικηγόρος του Ηλία Μίχου δήλωσε (ΣΚΑΙ) ότι ο πελάτης του ισχυρίζεται πως υπάρχουν μηνύματα στα κινητά που αποδεικνύουν οικονομικές δοσοληψίες του κατηγορούμενου με τη μητέρα.

Ερωτηθείς ο Βασίλης Χρονόπουλος αν ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι η μητέρα όχι μόνο γνώριζε, αλλά και εκβίαζε για χρηματικά ποσά, απάντησε «ακριβώς αυτό ισχυρίζεται», με την 37χρονη να καλείται σήμερα να δώσει απαντήσεις.

«Αυτό που πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα όλων μας είναι να αποκαλυφθεί ποιοι είναι πίσω από αυτή την υπόθεση. Θα δούμε αν υπάρχει κύκλωμα ή όχι. Στη δικογραφία δεν φαίνεται κάποιο κύκλωμα προς το παρόν» σχολίασε.

Τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει η μητέρα

Πέρα από τα εμβάσματα που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της 37χρονης, καθώς και τις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον Ηλία Μίχο, η μητέρα του ανήλικου παιδιού θα κληθεί να απαντήσει ενώπιον της ανακρίτριας στα εξής ερωτήματα:

  • Πώς γίνεται να μην γνώριζε τι συνέβαινε στο ίδιο της το παιδί; Δεν υπήρχαν σωματικά και ψυχικά σημάδια;
  • Πόσο μπορεί να κρύψει ένα παιδί 10 ετών κάτι τέτοιο;

Όπως λένε ειδικοί, μια μητέρα γνωρίζει πολύ καλά το παιδί της. Μια αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, ο φόβος στα μάτια του, μπορεί να την κάνει να αντιληφθεί ότι συμβαίνει κάτι, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι αποτρόπαιες πράξεις συνέβαιναν για αρκετούς μήνες.

«Πίσω από κάθε παιδί, ψάξε γονιό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. «Αυτή η ιστορία δεν περιλαμβάνει μόνο γονιό, περιλαμβάνει σεξουαλικές διαστροφές, περιλαμβάνει έγκλημα παιδικών σωμάτων και ψυχών και πάνω απ’ όλα περιλαμβάνει ευθύνη και όχι μόνο της μάνας που έχει τη μεγαλύτερη αλλά ολόκληρης της οικογένειας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα