Μίνι ράλι που θύμισε την έναρξη του Οκτωβρίου σημείωσε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο με τη βοήθεια των διεθνών αγορών έκλεισε τον κύκλο της διόρθωσης του προηγούμενου διαστήματος, παίρνοντας πλέον θέση προς τις 840 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 2% στις 832,31 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 65 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο εβδομάδας η άνοδος ήταν της τάξεως του 2,2%.

Διεθνές ράλι

Το ΧΑ συντάχθηκε στο διεθνές ράλι, την αφετηρία του οποίου κήρυξε χθες η Wall Street, πιάνοντας και πάλι το νήμα της ανάκαμψης, το οποίο άφησε στην τρίτη συνεδρίαση του Οκτωβρίου. Έτσι προσέλκυσε και πάλι τη ρευστότητα που εξασφαλίστηκε στην πλαγιοκαθοδική κίνηση του προηγούμενου διαστήματος, αν και το αγκάθι του τζίρου παρέμεινε και σήμερα. Εάν αυτή η εικόνα, δηλαδή της πτώσης του τζίρου, αλλάξει, τότε οι προσδοκίες για τη διάρκεια του ράλι θα βελτιωθούν σημαντικά.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα

Βέβαια, το διεθνές ράλι έχει ακόμη αρκετά ερωτηματικά να απαντήσει, καθώς δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι είναι τεχνική αντίδραση μετά την πολυήμερη πτώση. Το πόσο θα συνεχιστεί η αντίδραση είναι φυσικά το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, είναι σημαντικό το ΧΑ να «πάρει μονάδες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, ώστε να βελτιώσει την τεχνική του εικόνα.

Κρίσιμες οι 785-800 μονάδες

Σε αυτό το πλαίσιο, η Trader24 επαναλαμβάνει ότι τεχνικά, το επίπεδο των 785-800 μονάδων είναι κρίσιμο για τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια, καθώς οριοθετεί τη μεσοπρόθεσμη ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών, με την κρισιμότητα να επιβεβαιώθηκε στην πολλάκις αδυναμία των πωλητών να κατέβουν κάτω από εκεί.

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Coca Cola ηγήθηκαν της ανόδου, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη και σε ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Aegean, Jumbo, Alpha Bank, Motor Oil, Titan, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο. Θετικά έκλεισαν οι Quest, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης και ΔΕΗ, ενώ αρνητικά οι ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών