Tην πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να ακολουθήσει τα διεθνή πρότυπα που αφορούν την ανάπτυξη μέσω του εκσυγχρονισμού των επιχειρηματικών πάρκων, εξέφρασε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Χρήστος Ταραντίλης στην Βουλή.

Με την ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, o Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Ταραντίλης, υπογράμμισε τη σημασία του εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Ο κ. Ταραντίλης στην αρχή της ομιλίας του, προσδιόρισε τα βασικά χαρακτηριστικά του θεσμού του Επιχειρηματικού Πάρκου, το οποίο περιέγραψε ως σύνολο δομών, υπηρεσιών και υποδομών σε δεδομένο χώρο, χωροταξικά κατάλληλο και πολεοδομικά οργανωμένο, προοριζόμενο να υποστηρίξει την ανάπτυξη βιομηχανικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων υπό τη διαχείριση και επίβλεψη ενός κεντρικού φορέα.

Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ανέφερε ότι θα πρέπει και η χώρα μας να ακολουθήσει τη διεθνή πρακτική συγκέντρωσης της βιομηχανίας σε οργανωμένους και  περιβαλλοντικά βιώσιμους χώρους, καταλήγοντας ότι η ενίσχυση του οικείου ρυθμιστικού πλαισίου μπορεί να ανακόψει το φαινόμενο της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ), που αποτελεί τον κανόνα της βιομηχανικής εγκατάστασης στη χώρα μας.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ σημείωσε ότι τα Επιχειρηματικά Πάρκα αποτελούν χώρους, όπου αφενός η βιομηχανική παραγωγή αναπτύσσεται οργανωμένα
και με σεβασμό στο περιβάλλον, αφετέρου δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την έρευνα και να αναπτύξουν προηγμένη τεχνολογία, δημιουργώντας εξωστρεφή οικοσυστήματα ικανά να μεταβάλουν τον χαρακτήρα ολόκληρων περιοχών και να δώσουν νέα πνοή στο μίγμα της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green