Ένας νεκρός, μία αγνοούμενη, σοβαρά προβλήματα και μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που «χτυπάει» από το πρωί του Σαββάτου την Κρήτη.

Λίγη ώρα βροχής ήταν αρκετή για να φέρει το χάος, αφού πλημμύρισαν ο οικισμός Μαδέ και η περιοχή της Αγίας Πελαγίας, με τους κατοίκους, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, να βρίσκονται σε απόγνωση και να εκφράζουν την οργή τους, θέτοντας ερωτήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Λέκκας: «Κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να σταματήσει την καταστροφή»

Στην Αγία Πελαγία που υπήρξε το επίκεντρο της κακοκαιρίας που έπληξε την Κρήτη, έφτασε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για μια μεγάλη καταστροφή, προσθέτοντας ότι ήταν τέτοια η ένταση του φαινομένου «που κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει. Όπως ανέφερε ο κ. Λέκκας, μέσα σε τριάντα λεπτά έπεσαν 130 χιλιοστά νερού, τα οποία κατέβαιναν σαν τσουνάμι προς τη θάλασσα, παρασύροντας στο πέρασμα τους, από αυτοκίνητα, μέχρι μπάζα και φερτά υλικά.

Διαβάστε επίσης – Κρήτη: Φονική πλημμύρα με έναν νεκρό και αγνοούμενους

Ακαρπες οι έρευνες για την αγνοούμενη

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για τον εντοπισμό της αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, καθώς και για τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης – Κρήτη: Αγωνιώδεις έρευνες για την αγνοούμενη – Οργή κατοίκων για τις φονικές κακοτεχνίες

«Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, μεταξύ άλλων, και για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι μέχρι αυτή την στιγμή.

Σύσκεψη στη Ρόδο

Πλέον το χαμηλό βαρομετρικό μετακινείται προς τα Δωδεκάνησα όπου έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι περιφερειακές και οι δημοτικές επιχειρήσεις στη Ρόδο και στα άλλα νησιά για το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Νωρίτερα το απόγευμα υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κάσο, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη για την κακοκαιρία και τον συντονισμό όλων των φορέων του νησιού, ενώ με κατεπείγον μήνυμα μέσω των κινητών τηλεφώνων στάλθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου, του Καστελόριζου και της Χάλκης, προειδοποιώντας για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ο κ. Καμπουράκης έδωσε σαφείς εντολές και κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για συντονισμό και άμεση κινητοποίηση με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών που τυχόν παρουσιαστούν.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του δημάρχου, των χωρικών αντιδημάρχων, καθώς επίσης των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, από τους οποίους ο κ. Καμπουράκης ζήτησε να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και να μεριμνήσουν για την άμεση λήψη των αναγκαίων και προβλεπόμενων μέτρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012