Παρέμβαση με επιδότηση  στο πετρέλαιο κίνησης και συγκεκριμένα στην αντλία προετοιμάζει  η κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες. Το επιτελείο παρακολουθεί  στενά τις εξελίξεις στο διεθνές μέτωπο και τις τιμές και αναλόγως θα κριθεί το ύψος της παρέμβασης, όπου η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης δεν αποκλείεται να ξεπερνά τα 15 λεπτά το λίτρο.

Το σενάριο που υπάρχει στο τραπέζι είναι να ξεκινήσει η επιδότηση από τον Νοέμβριο και για ένα δίμηνο. Αναλόγως τον εξελίξεων δεν αποκαλείται να συνεχιστεί και το 2023.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το οικονομικό επιτελείο αναμένει και την πορεία των εσόδων του Οκτωβρίου, ώστε να φανεί ακριβώς το περιθώριο. Πιο καθαρή εικόνα θα υπάρχει το πρώτο δεκαήμερο. Νοεμβρίου και με την κατάθεση του προϋπολογισμού θα αποτυπωθεί το ύψος για το τρέχον έτος. Στελέχη του υπουργείου παρακολουθούν την εξέλιξη στο πετρέλαιο κίνησης και τονίζουν μαλιστα τις  μεγάλες διακυμάνσεις  που έχουν οι τιμές, την αβεβαιότητα και πως  είναι τόσο βίαιες οι εξελίξεις στις διεθνεις αγορες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax