Ήπια πτωτικά, με πολύ χαμηλό τζίρο, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο από τη μία προσπαθεί να ελέγξει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών που ευλόγως εκδηλώνονται και από την άλλη να μη χάσει τα κεκτημένα, ήτοι τα υψηλά των 6 εβδομάδων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,35% στις 848,49 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Τα κέρδη που έχει καταγράψει η αγορά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις είναι πλέον ιδιαιτέρως ελκυστικά ώστε να προκαλέσει κάποιες κινήσεις κατοχύρωσής τους, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που αναζητούν ρευστότητα μετά από δύο εβδομάδες πλάγιας κίνησης. Το θετικό είναι ότι η ζώνη των 850 μονάδων δεν φαίνεται να χάνεται, προς ώρας, καθώς δεν λείπουν οι στηρίξεις από τίτλους που παρά τη χαμηλή στάθμισή τους μπορούν να υψώσουν κάποια αναχώματα στο profit taking.

Βέβαια, τα τρέχοντα επίπεδα θα δοκιμαστούν τόσο σε περίπτωση που το κλίμα στις διεθνείς αγορές θα πάψει να είναι υποστηρικτικό, όσο και σε περίπτωση που η ρευστότητα που εξασφαλιστεί δεν επαναδιοχετευτεί στη Λ. Αθηνών. Είτε με το ένα είτε με το άλλο σενάριο θα δοκιμαστεί η πρόσφατη διάσπαση των 840 μονάδων, ένα επίπεδο που αν και δεν ταλαιπώρησε πολύ τους αγοραστές είναι κρίσιμο για τη συνέχεια της θετικής εικόνας της αγοράς.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Aegean δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις Εθνική, Eurobank, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil και Λάμδα να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Στον αντίποδα, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα σημειώνουν ισχυρά κέρδη, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι ΑΔΜΗΕ, Quest, Σαράντης, ΟΤΕ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες