Οι ρώσοι εισβολείς έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας, ενημέρωσε την Πέμπτη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Ρωσία προκαλεί νέο κύμα ουκρανών μεταναστών προς τις χώρες της ΕΕ», υπογράμμισε.

Στο μήνυμά του προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι οι ρωσικές επιθέσεις κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία «έχουν σκοπό να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης και θέρμανσης αυτό το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ώστε να υποχρεώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς να αναζητήσουν καταφύγιο στις χώρες σας».

Διαβάστε επίσης: Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Το πάγωμα των συγκρούσεων σημαίνει μια παύση, που θα δώσει στη Ρωσία διάλειμμα για ξεκούραση»

Μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την Ουκρανία ύστερα από το ρωσικό σφυροκόπημα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εξαιτίας του οποίου καταστράφηκε μέσα σε μια εβδομάδα περίπου το 1/3 των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της χώρας, σύμφωνα με τον Ζελένσκι.

Τι ζητά ο Ζελένσκι

Ως απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους ηγέτες της ΕΕ να ενισχύσουν περαιτέρω την Ουκρανία με προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία προκειμένου να περιορίσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης της πολεμικής εκστρατείας της.

Τόνισε επίσης ότι η πρόταση του Κιέβου για ανάπτυξη διεθνούς δύναμης παρατηρητών στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας γίνεται «πιο επίκαιρη» καθώς αυξάνεται η απειλή για ρωσική επίθεση από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας