Σε επίδειξη μεταφοράς φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού μέσω drone για την κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες υγείας των κατοίκων των μικρών νησιών του Αιγαίου, συμμετείχε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος είδε από κοντά τα επιτεύγματα της συνεργασίας τής εταιρείας Nova με την ελληνική start-up UCANDRONE.

Διαβάστε επίσης – Διαγράφεται το πρόστιμο στους 60ρηδες που εμβολιάστηκαν 

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος στη Σχοινούσα παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο CEO της NOVA Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, ο CEO της UCANDRONE Δημήτρης Στεφανάκης, ο δήμαρχος Νάξου Δημήτριος Λιανός, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός και ο Προϊστάμενος Τμήματος βελτίωσης και Ελέγχου Ποιότητας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Γιώργος Κουκουλάς.

Διαβάστε επίσης – Πότε έρχεται ο «προσωπικός γιατρός» για τα παιδιά

Πλεύρης: Οι κάτοικοι των μικρών Κυκλάδων  μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε τα εξής:

Μια εξαιρετική επίδειξη για τη μεταφορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού μέσω #drone για την κάλυψη των αναγκών στις μικρές Κυκλάδες διοργάνωσε η εταιρεία Nova σε συνεργασία με την ελληνική #startup UCANDRONE στη Σχοινούσα.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον CEO της Nova Παναγιώτη Γεωργιόπουλο και στον CEO της Ucandrone Δημήτρη Στεφανάκη γι’ αυτή την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία μέσα από την οποία οι κάτοικοι των περιοχών μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, χωρίς να νοιώθουν ότι στερούνται παροχές.

Παράλληλα εγκαινιάσαμε και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σχοινούσας, και παρακολουθήσαμε την ψηφιακή σύνδεση με το Αττικό νοσοκομείο της Αθήνας μέσω του δικτύου της τηλεϊατρικής. Το Περιφερειακό Ιατρείο ανεγέρθηκε με δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου την οποία και ευχαριστώ για την γενικότερη προσφορά τους Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας