Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να ανοίξει η πρόσκληση για τα Σχέδια Βελτίωσης, προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του από την 29η Agrotica, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Στύλιος.

Μάλιστα επισήμανε, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, ότι στα σχέδια βελτίωσης θα δίνεται η δυνατότητα εξαγοράς γης, προκειμένου να μεγαλώσει ο κλήρος, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να επιτευχθούν καλύτερες αποδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Γεωργαντάς: Μέσω του συνεργατισμού η μείωση του κόστους παραγωγής

Αυξημένη μοριοδότηση θα δοθεί στους νέους αγρότες, προκειμένου να ενταχθούν στα σχέδια βελτίωσης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ενταχθεί 10.500 νέοι αγρότες, ενώ με την ολοκλήρωση των ενστάσεων και των αξιολογήσεων, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ενταχθούν και οι υπόλοιποι 3.500, στους οποίους θα δοθούν 90 εκατ. ευρώ. Ήδη έχουν πιστωθεί 285 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τους γεωργικούς συμβούλους, όπως είπε ο κ. Στύλιος, «βρισκόμαστε στη φάση των εξετάσεων για να αξιολογηθούν οι γεωργικοί σύμβουλοι», ενώ υπενθύμισε ότι οι συμβουλές που θα δίνονται στους παραγωγούς θα είναι δωρεάν. «Κινούμαστε στο τρίπτυχο της καινοτομίας, κατάρτισης και επιχειρηματικότητας», κατέληξε ο υφυπουργός

Αλλα 90 εκατ. ευρώ σους υπόλοιπους. Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους αγρότες με υψηλή μοριοδότηση να ενταχθούν στα σχέδια βελτίωσης, η πρόσκληση των οποίων αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα. 230 εκατ. σχ.β. δυνατότητα εξαγοράς γης για να μεγαλώσουμε τον κλήρο, να μειώσουμε τα κόστη, να έχουμε καλύτερες αποδόσεις.

Γεωργικοί σύμβουλοι φάση εξετάσεων για να αξιολογηθούν ένα πρόγραμμα δωρεάν θα δίνονται οι γεωργικές συμβουλές διότι κινούμαστε στο τρίπτυχο της καιονοτομίας, κατάρτισης και επιχειρηματικότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO