Τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη τη χώρα έχει σαφή προσανατολισμό το υπουργείο Τουρισμού, με την Ηλεία να έχει τη δυνατότητα, μέσα από αυτά να αναδειχθεί τουριστικά, με γέφυρα την αξιοποίηση του αρχαιολογικού της θησαυρού, «προκειμένου να ταξιδεύει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ηλεία είναι ένας ευλογημένος τόπος». Αυτό τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, από το  βήμα του Olympia Forum III, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «Πατρίς».

Συμμετέχοντας στην συζήτηση για τις προκλήσεις για τον αειφόρο και βασισμένο στην καινοτομία τουρισμό στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο, η κ. Ζαχαράκη μίλησε για την στρατηγική του υπουργείου, την ανάγκη για ποιότητα των υπηρεσιών, την βιωσιμότητα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και σε απόλυτη σύμπνοια με την Ευρωπαϊκή πολιτική.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Αναβαθμίζουμε το brand της Σκύρου

100 εκατ. για την ενεργειακή αναβάθμιση των ΜμΕ

Σημαντικό βήμα θα είναι η ενίσχυση με 100 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο θα επιτευχθεί η αναβάθμιση των επιχειρήσεων πολυεπίπεδα.

Ειδική αναφορά έκανε στην προσβασιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους ανθρώπων με αναπηρία. «Χρειάζονται περισσότερα χρήματα και θα τα διεκδικήσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη που ανέφερε ότι η Ηλεία με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που έχει θα πρέπει να έχει περισσότερα εργαλεία ανάπτυξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: Τι είναι το «Gig-Tripping» που κυριαρχεί στις ταξιδιωτικές τάσεις
Τουρισμός |

Το «Gig-Tripping» είναι η τελευταία ταξιδιωτική τάση που επιβάλλεται να δοκιμάσετε

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, αυτός ο δημοφιλής όρος αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς - Ποιες πόλεις και χώρες είναι ιδανικές και οικονομικές για το συγκεκριμένο τύπου διακοπών

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών
Τουρισμός |

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Αποφάσεις για τις πολιτικές προτεραιότητες ενόψει των ευρωεκλογών

Με τις ευρωπαϊκές εκλογές και την ουγγρική προεδρία της ΕΕ προ των πυλών, οι ηγέτες του κλάδου της φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να συναποφασίσουν για τις πολιτικές προτεραιότητες