Αύξηση κατά 2,3% σημείωσε η παραγωγή στις κατασκευές στην ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2022 σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2021, ενώ στην ΕΕ συνολικά η παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,8%.

Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ Αυγούστου και Ιουλίου 2022, η παραγωγή κατέγραψε μείωση κατά 0,6% στην ευρωζώνη και κατά 0,4% στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Διαβάστε επίσης: ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 28,9% ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές το β΄τρίμηνο

Διαβάστε επίση: Κίνα: Γιατί γκρεμίζει και ξαναχτίζει πολυκατοικίες

Πού καταγράφηκε μείωση και πού αύξηση της παραγωγής

Στη ζώνη του ευρώ τον Αύγουστο του 2022, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022, τα έργα πολιτικού μηχανικού μειώθηκαν κατά 1,4% και οι κατασκευές κτιρίων κατά 0,4% στην ευρωζώνη και κατά 1,2% και 0,1% αντίστοιχα στην ΕΕ, συγκρίνοντας τον Αύγουστο με τον Ιούλιο 2022.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις στην παραγωγή στις κατασκευές καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (-4,4%), την Ολλανδία (-3,7%) και τη Γερμανία (-2,1%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Ρουμανία (+2,5%), την Πορτογαλία (+2,3%) και την Αυστρία (+2,0%).

Όσον αφορά στην ετήσια σύγκριση ανά κατασκευαστικό τομέα και ανά κράτος μέλος, προκύπτει ότι στη ζώνη του ευρώ, η παραγωγή στις κατασκευές κτιρίων αυξήθηκε κατά 2,4% και στις κατασκευές πολιτικού μηχανικού κατά 0,5%. Αντίστοιχα στην ΕΕ, η παραγωγή στις κατασκευές κτιρίων αυξήθηκε κατά 3,1% και στα έργα πολιτικού μηχανικού κατά 0,5%.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στην παραγωγή στις κατασκευές παρατηρήθηκαν στη Σλοβενία (+30,2%), τη Ρουμανία (+15,8%) και την Αυστρία (+13,7%). Μειώσεις καταγράφηκαν σε Ισπανία (-5,6%), Ολλανδία (-1,7%) και Τσεχία (-0,3%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ