Για ευδιάκριτη μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την απόπειρα εμπλοκής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης – και του Κυριάκου Πιερρακάκη προσωπικά – στην υπόθεση που έχει ανακύψει με τα ΕΛΤΑ, κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου.

Στο πλαίσιο αυτό και «για να γίνει ακόμα πιο σαφής» -όπως τονίζεται οι ίδιες πηγές «απαντούν με παλαιότερη επίσημη τοποθέτηση κ. Νίκου Παππά αναφορικά με το ρόλο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στα ΕΛΤΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 διακήρυττε με επίσημες δηλώσεις (δείτε εδώ και εδώ) ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται στην εποπτεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά ότι το τελευταίο έχει αρμοδιότητα μόνο επί των νομοθετικών και κανονιστικών θεμάτων που αφορούν στον ταχυδρομικό τομέα. Αυτό δεν τους εμποδίζει, σήμερα, να “χρεώνουν” στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσεις του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, παραβιάζοντας κάθε θεσμική λογική και λειτουργία. Πέρα από το γεγονός ότι μια τέτοια κατηγορία δεν ευσταθεί νομικά, μήπως εν τέλει αντανακλά πρακτικές που ίσχυαν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με οργανισμούς όπως τα ΕΛΤΑ;», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές

Επιπλέον, τονίζεται «πως η στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θεσμικά άτοπη αν δεν ήταν και απολύτως πολιτικά επιτηδευμένη, με σαφή προεκλογική στόχευση. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν στο χθες – όπως και οι ταγοί τους. Ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί από τα ΕΛΤΑ και το Υπερταμείο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα