Μασκ: Χαμός στο twitter με μια ελληνική λέξη

Ένα tweet του Μασκ ήταν αρκετό ώστε όλοι να ανοίξουν τα λεξικά τους, ηλεκτρονικά και μη

Μασκ: Χαμός στο twitter με μια ελληνική λέξη

Πανικό προκάλεσε στο twitter μια ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ σήμερα το πρωί που ήταν μια ελληνική λέξη: διαλεκτική

Η… μυστηριώδης ανάρτηση προκάλεσε περισσότερα από 5.000 μηνύματα στο επίσημο προφίλ του καθώς, προφανώς, είναι πολλά τα ερωτηματικά για το νόημα που κρύβεται πίσω από την επιλογή της συγκεκριμένη λέξης από τον Μασκ.

Πάντως αν και αμφιβάλουμε πως οι περισσότεροι κατάλαβαν τι θέλει να πει, το tweet έχει πάνω από 3.300 retweets και πάνω από 32.000 likes.

Τι είναι η διαλεκτική;

Για την ιστορία, η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση.

Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων.

Ο όρος αυτός από την αρχαιότητα αναφέρεται ειδικότερα στη λογική αμφισβήτηση, δηλαδή στην αρχική τέχνη του «διαλέγεσθαι» με ερωτήσεις και στη συνέχεια αποκρίσεις. Λέγεται ότι πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης, και την οποία στη συνέχεια ανέπτυξε ο Πλάτων.

Περισσότερα από Τεχνολογία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο