Η ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια αναδεικνύονται ως τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπησης της Pulse.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες αγωνιούν για τα ενεργειακά, με κορυφαίο το ηλεκτρικό ρεύμα, ωστόσο αυτή η τάση βαίνει μειούμενη, την ώρα που η ανησυχία για το κόστος της αγοράς τροφίμων έχει αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Στην ερώτηση «ποια από τις επόμενες κατηγορίες εξόδων της οικογένειάς σας, σας προβληματίζει σήμερα περισσότερο» το 31% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα και το 28% τα τρόφιμα (38% και 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση αντίστοιχα).

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια: O βαρύς λογαριασμός για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, οικονομία

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, το 41% κρίνουν θετικά τα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα, έναντι 51% που τα αξιολογούν αρνητικά. Το 37% κρίνουν θετικά τα μέτρα για το φυσικό αέριο, έναντι 53% που τα αξιολογούν αρνητικά. Το 37% αξιολογούν θετικά τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης, έναντι 54%. Και το 34% κρίνουν θετικά τα μέτρα για τα τρόφιμα, έναντι 58% που τα αξιολογούν αρνητικά.

Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Πιο συγκεκριμένα, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στις 7 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%, έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 11,5%, στη συνέχεια βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4%, ενώ το ΜέΡΑ25 «παίρνει» 2,5%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 56% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 28%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 28%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα