Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla (TSLA) δεν πούλησε καμία από τις συμμετοχές της σε bitcoin ούτε αγόρασε επιπλέον bitcoin κατά το τρίτο τρίμηνο, όπως ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη στην τελευταία της έκθεση αποτελεσμάτων.

Η αξία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της παρέμεινε στα 218 εκατομμύρια δολάρια, η ίδια που ήταν στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, όταν η Tesla εξέπληξε ορισμένους επενδυτές πουλώντας bitcoin αξίας 936 εκατομμυρίων δολαρίων, ή περίπου το 75% των συνολικών της συμμετοχών, προκειμένου να αντλήσει μετρητά.

Η Tesla δεν ανέφερε καμία επιβάρυνση απομείωσης της αξίας των συμμετοχών της σε bitcoin, καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος παρέμεινε σχεδόν η ίδια στο τέλος τόσο του δεύτερου όσο και του τρίτου τριμήνου, λίγο κάτω από τα 20.000 δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk δήλωσε στην κλήση για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας ότι η πώληση έγινε λόγω της αβεβαιότητας του COVID στην Κίνα, αλλά σημείωσε ότι η Tesla είναι ανοιχτή στο να ενισχύσει την έκθεσή της στο bitcoin στο μέλλον και ότι η πώληση δεν πρέπει να εκληφθεί ως κάποια ετυμηγορία για το bitcoin. Η τιμή του bitcoin έπεσε περίπου 1,7% στην αρχική είδηση εκείνη τη στιγμή, αλλά σύντομα ανέκτησε τις απώλειές της μετά τις παρατηρήσεις του Musk στην κλήση.

Η Tesla έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο με μόλις 218 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin (BTC), από 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια τα προηγούμενα τρία τρίμηνα. Η εταιρεία δήλωσε ότι πραγματοποίησε κέρδος 64 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση των συμμετοχών της στο δεύτερο τρίμηνο, το οποίο αντισταθμίστηκε από απομειώσεις αξίας 170 εκατομμυρίων δολαρίων για το υπόλοιπο bitcoin της, με αποτέλεσμα καθαρό κόστος 106 εκατομμυρίων δολαρίων στην κατάσταση αποτελεσμάτων.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Tesla είχε ανακοινώσει ότι αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων, μια κίνηση που προκάλεσε την εκτίναξη της τιμής του bitcoin. Αργότερα στο ίδιο πρώτο τρίμηνο η εταιρεία μείωσε τη θέση της σε bitcoin κατά 10%, μια πώληση που αύξησε τα κέρδη εκείνου του τριμήνου κατά 272 εκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά για το τρίτο τρίμηνο, η Tesla ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,05 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,00 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 21,45 δισ. δολάρια, που απέχουν από τις εκτιμήσεις για 21,98 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Tesla σημείωναν πτώση λίγο πάνω από 4% στα 212,83 δολάρια στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές της Τετάρτης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News