Εως την Παρασκευή σχεδιάζει ο Ιλον Μασκ να «κλείσει» την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ο ίδιος φέρεται να ενημέρωσε τις τράπεζες που έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν το μεγάλο deal.

Επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority και άλλων, έχουν λάβει τα απαραίτητα έγγραφα για τη δέσμευση χρηματοδότησης από τους δικηγόρους του Μασκ, όπως αναφέρει στο Reuters πηγή σε γνώση του θέματος.

Διαβάστε επίσης – O Μασκ σχεδιάζει να απολύσει 3 στους 4 εργαζόμενους στο Twitter

Η κίνηση αυτή είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι μέχρι τώρα ότι ο Μασκ σκοπεύει να συμμορφωθεί με την προθεσμία του δικαστή του δικαστηρίου του Ντέλαγουερ, να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέχρι την Παρασκευή.

Οι τράπεζες που δεσμεύτηκαν να χρηματοδοτήσουν την εξαγορά του Twitter από τον Μασκ ολοκλήρωσαν τη σύνταξη της τελικής συμφωνίας του δανείου και βρίσκονται στη διαδικασία υπογραφής των απαραίτητων εγγράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Διαβάστε επίσης – Το αινιγματικό tweet του Μασκ στα ελληνικά

Ο Μασκ δεσμεύτηκε να κλείσει τη συμφωνία σε μια τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τραπεζίτες που βοηθούν στη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Εκτίναξη της μετοχής του Twitter

Η μετοχή του Twitter αυξήθηκε κατά 3% όταν έγινε γνωστή αυτή η είδηση και διαπραγματευόταν στα 52,95 δολάρια την Τρίτη, πιο κοντά στην τιμή προσφοράς του Μασκ στα 54,20 δολάρια.

Ο Μασκ έχει δεσμευτεί να διαθέσει 46,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και χρέη για την εξαγορά, η οποία καλύπτει την τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων της Morgan Stanley και της Bank of America, έχουν δεσμευτεί να παράσχουν χρηματοδότηση χρέους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξουν τη συμφωνία. Aπό τη μεριά τους, οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων του συνιδρυτή της Oracle, Λάρι Έλισον και του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλγουαλίντ μπιν Ταλάλ, θα εισέλθουν με 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή