Στις μεγάλες προοπτικές της Ελλάδας στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ αναφέρθηκε η διοίκηση της Voltalia Greece κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης όπου ανακοινώθηκε η συνεργασία με τον κινεζικό όμιλο Goodwe για τη διανομή και εμπορία εξοπλισμού φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη.

Ο Alexis Goybet country manager της θυγατρικής του γαλλικού ομίλου στην ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ και την κατασκευή και παροχή υπηρεσιών συντήρησης φωτοβολταϊκών η Voltalia Greece διαθέτει στη χώρα μας ένα χαρτοφυλάκιο αδειών  έργων παραγωγής καθαρής ενέργειας 1 GW και στοχεύει να το αναπτύξει όλο. «Βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης και πρόκειται να τα κατασκευάσουμε διεκδικώντας τόσο εγγυημένες τιμές όσο και με τη σύναψη PPAs», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Goybet.

Η εγκατεστημένη ισχύς σε έργα ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά) της εταιρείας (ιδιόκτητα) ανέρχεται συνολικά στα 16,7 MW και τα πάρκα βρίσκονται στην Κοζάνη, το Βόλο, την Αχαϊα αλλά και την Αρκαδία.

Η εταιρεία κάνει μακροχρόνιο σχεδιασμό με σταθερή αύξηση του κύκλου εργασιών, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της, ενώ σημείωσε και τη συνέχιση της δραστηριότητάς της για την κατασκευή έργων για λογαριασμό τρίτων. Ήδη έχει κατασκευάσει έργα ισχύος 30 MW.

Ξεκάθαρο το αδειοδοτικό πλαίσιο

Ο country manager της Voltalia Greece απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε ξεκάθαρο το αδειοδοτικό πλαίσιο στη χώρα μας για τα έργα ΑΠΕ.

Συμπλήρωσε δε, πως η δυσκολία βρίσκεται στη σύνδεση τους με το δίκτυο, «δυσκολία όμως που συναντάται και σε άλλες αγορές», έσπευσε να προσθέσει.

Η συμφωνία

Ο κ., Goybet και ο Θανάσης Σακκάς διευθυντής πωλήσεων της Goodwe στην Ευρώπη και στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής ανακοίνωσαν επίσης τη συνεργασία των δύο εταιρειών στην εμπορία και διανομή inverters, μπαταριών και άλλων στοιχείων εξοπλισμού σε ολόκληρη την αγορά της Ευρώπης.

Τόσο συνολικά όσο και ειδικότερα στην περίπτωση της Ελλάδας, τα σχέδια της Voltalia προχωρούν κανονικά παρά τις ανωμαλίες στην εφοδιαστική αλυσίδα με ελλείψεις στον εξοπλισμό, καθυστερήσεις στις παραδόσεις και υψηλές τιμές πρώτων υλών, καθώς, όπως αναφέρθηκε, άμεσα με το ξέσπασμα της κρίσης, η εταιρεία προχώρησε σε ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ευρώπη, αύξησε το διαθέσιμο stock και θεμελίωσε συνεργασίες σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας.

Μάλιστα ανάλογη πρακτική εφάρμοσε και ο κινέζικος όμιλος Goodwe, όπως ανέφερε ο κ. Σακκάς. «Διαβλέψαμε  τις επικείμενες ανωμαλίες στην αλυσίδα παραγωγής και αντέδρασε έγκαιρα, διασφαλίζοντας μεγαλύτερες ποσότητες πρώτων υλών και προχώρησε σε στρατηγικές συμφωνίες με προμηθευτές. Ενδεικτικό είναι ότι ο όμιλος Goodwe καταγράφει ανάπτυξη 300% τα τελευταία δύο χρόνια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green