Η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν έχει τίποτε να φοβηθεί, είναι άγκυρα σταθερότητας και δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σιγουριά», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος παρέστη σήμερα στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Διαβάστε επίσης: Σχοινάς: Τέλος η τελωνειακή ένωση και τα χρηματοδοτικά προγράμματα για όσους δεν σέβονται όσα πρεσβεύει η ΕΕ

Μετά την παρέλαση, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο κ. Σχοινάς δήλωσε:

«Η πρωτοφανής συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή παρέλαση δίνει και τον τόνο της εθνικής ανάταξης. Δείχνει όμως και κάτι άλλο. Ότι η σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα δεν εχει τίποτε να φοβηθεί σε αυτήν τη δύσκολη γεωπολιτική γειτονιά. Είναι μία άγκυρα σταθερότητας. Είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ευρωζώνης, του ΝΑΤΟ, του Σένγκεν, τα εξωτερικά μας σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Και δικαιούμαστε να ατενίζουμε το μέλλον με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά, συντηρώντας, βέβαια, την ιστορική μνήμη του ’40. Εκείνος ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό αντικατοπτρίζεται λίγο-πολύ και στη τωρινή αντίδραση της Ευρώπης και του ελεύθερου κόσμου απέναντι σε έναν άλλον πόλεμο, εξίσου άδικο, εξίσου παράνομο που ξαναγνωρίζει η ήπειρος, μετά από δεκαετίες ειρήνης. Αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα