Λόγω του ρωσικού αποκλεισμού, είναι και πάλι «αδύνατον» να γίνουν εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας.

Χθες η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία που επιτεύχθηκε το καλοκαίρι με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, με αφορμή την επίθεση στον στόλο της στην Κριμαία.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει η αποχώρηση της Ρωσίας από την συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ένα πλοίο φορτωμένο με 40 τόνους δημητριακών επρόκειτο να αποπλεύσει σήμερα με προορισμό την Αιθιοπία όμως «λόγω του αποκλεισμού του διαδρόμου των σιτηρών από τη Ρωσία, οι εξαγωγές είναι αδύνατες».

Νωρίτερα, η Πολωνία ανέφερε ότι η ίδια και οι Ευρωπαίοι εταίροι της είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την Ουκρανία στη μεταφορά βασικών προϊόντων διατροφής. Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε στο Twitter ότι η απόσυρση της Ρωσίας από τη συμφωνία για την εξαγωγή των σιτηρών «είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Μόσχα δεν προτίθεται να τηρήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της».

Ρωσία: Καναδικής κατασκευής οι συσκευές πλοήγησης των drone

Στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι ανέκτησε και ανέλυσε τα συντρίμμια των μη επανδρωμένων, τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία το Σάββατο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα αεροσκάφη αυτά ήταν εξοπλισμένα με συσκευές πλοήγησης καναδικής κατασκευής.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η επίθεση στον κόλπο της Σεβαστούπολης εξαπολύθηκε από την Ουκρανία με τη βοήθεια Βρετανών ειδικών, κάτι που το Λονδίνο διαψεύδει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή