Με απώλειες κινείται σήμερα η Wall Street, ροκανίζοντας μέρος των κερδών του Οκτωβρίου, ενώ αναμένει και τις διεργασίες ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve, η οποία αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

O Dow Jones

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,31% στις 32.758 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,49% στις 3.882 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,68% στις 11.035 μονάδες.

Ο Dow οδεύει προς τον καλύτερο μήνα του από το 1976, καθώς σημειώνει άνοδο 14,4% τον Οκτώβριο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite είναι επίσης ανοδικοί για το μήνα, θέτοντας τη Wall Street σε τροχιά να σπάσει ένα σερί απωλειών δύο μηνών.

Τα κέρδη έχουν έρθει παρά τη θολή εικόνα που δίνουν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου από τις μεγάλες εταιρείες, καθώς διαφάνηκε επιβράδυνση της ανάπτυξης και μερικές μεγάλες απογοητεύσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Τα βλέμματα στη Fed

Οι traders επίσης προετοιμάζονται για την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αρχίζει την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και πάλι την Τετάρτη, αλλά πολλοί στη Wall Street αναζητούν ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Jerome Powell ότι η Fed θα μπορούσε να διακόψει τις αυξήσεις της στο εγγύς μέλλον.

“Αποδίδουμε πρωτίστως την απότομη ανάκαμψη του S&P 500′s κατά +9% τις τελευταίες 10 ημέρες στις φαινομενικά ισχυρές ελπίδες για μια “στροφή της Fed”, την οποία η αγορά προφανώς ορίζει ως μια αύξηση +75 μ.β. αυτή την εβδομάδα ακολουθούμενη από μια κίνηση +50 μ.β. τον Δεκέμβριο”, δήλωσε ο Chris Senyek της Wolfe Research. “Η αίσθησή μας είναι ότι οι επενδυτές είναι πολύ πιθανό να απογοητευτούν το απόγευμα της Τετάρτης”, ωστόσο ανέφερε ο αναλυτής.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs πάντως αναμένουν ότι το επιτόκιο κεφαλαίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα κορυφωθεί στο 5%, αφού αύξησαν την πρόβλεψή τους ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης στην επικείμενη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας. “Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει δυσάρεστα υψηλός για κάποιο διάστημα, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει τη συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων βασικό σενάριο”, αναφέρει η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street