Την παράταση της προθεσμίας φορολογικών υποχρεώσεων για τα φυσικά, νομικά πρόσωπα και οντότητες με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στον αήμο Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, αποφάσισε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες.

Ποιες υποχρεώσεις παρατείνονται μέχρι και την 14η Νοεμβρίου 2022

Διαβάστε επίσης: Άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Παρατείνεται η υποβολή των αρχικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στον Δήμο Σητείας για την απόδοση:

α) παρακρατούμενων φόρων εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013,

β) φόρων κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβίβασης ακινήτων,

γ) τελών χαρτοσήμου και λοιπών εμμέσων φόρων, τελών και εισφορών υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων,

Των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών συναλλαγών, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 26.10.2022,

Των δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η καταληκτική προθεσμία υποβολής τους είναι στις 31.10.2022 και για τις οποίες προβλέπεται η ταυτόχρονη εξόφληση των δύο δόσεων καταβολής του φόρου μέχρι την 30/11/2022.

Των αιτήσεων – δηλώσεων επιστροφής Φ.Π.Α. αγροτών του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα Φ.Π.Α. με κύρια κατοικία ή αγροτική τους εκμετάλλευση στον Δήμο Σητείας.

Η παραπάνω προθεσμία ισχύει και για τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως της περιφέρειας στην οποία έχουν κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα), οι οποίοι είναι εντολείς/πελάτες λογιστή – φοροτεχνικού – λογιστικού γραφείου που έχει έδρα στον Δήμο Σητείας της ΠΕ Λασιθίου. Η εν λόγω ρύθμιση ισχύει για τους φορολογούμενους εντολείς/πελάτες από τους οποίους ο λογιστής – φοροτεχνικός – λογιστικό γραφείο αποδεδειγμένα έχει εξουσιοδοτηθεί ψηφιακά στην εφαρμογή διαχείρισης εξουσιοδοτήσεων των ηλεκτρονικών εφαρμογών, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, το αργότερο έως την 31-10-2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax