Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές των ομολόγων καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει των αυριανών αποφάσεων της Fed.

Οσον αφορά στην εγχώρια αγορά ομολόγων οι αποδόσεις παρέμειναν στα χθεσινά επίπεδα με μικρή τάση αποκλιμάκωσης. Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδος το 2023 θα διαμορφωθεί στα 7 με 8 δισ. ευρώ, όσα περίπου δηλαδή έχει δανειστεί και φέτος (περίπου 8,7 δισ. ευρώ), τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης – Ομόλογα: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αντλήσει έως και 8 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αγορές το 2023

Τον επόμενο χρόνο θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία ώστε οι πληρωμές για τόκους να παραμείνουν περίπου στα φετινά επίπεδα. Στη συγκράτηση του κόστους εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους συμβάλλει επίσης η πρόωρη εξόφληση των δανείων που έχει λάβει το Ελληνικό Δημόσιο. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχει προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους πρόκειται να αποπληρωθούν 2,7 δισ. ευρώ από τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από τις χώρες της ευρωζώνης στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου διάσωσης που είχε δοθεί στη χώρα στην αρχή των μνημονίων (GLF).

Διαβάστε επίσης: ΟΔΔΗΧ: Νέος δανεισμός με οδηγό το 2022

Η δευτερογενής αγορά

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 40 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 30 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,55% από 4,64% χθες έναντι 2,132% του αντίστοιχου Γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,43% από 2,51% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 0,9870 δολάρια από το επίπεδο των 0,9891 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 0,9947 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές