Σε καταστήματα σουπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού» θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Διοικητής της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) Χαράλαμπος Μελισσινός και ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ, πρόκειται να επισκεφθούν αύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου για το «καλάθι του νοικοκυριού», καταστήματα αλυσίδων σούπερ μάρκετ με την ακόλουθη σειρά:

08:00 – ΜΑΣΟΥΤΗΣ (Χλόης 1 & Οδός Πεντέλης, Μαρούσι 151 26)
08:30 – LIDL (Λεωφόρος Δημοκρατίας 4-6, Μελίσσια 151 27)
09:00 – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (Ελευθερίου Βενιζέλου 16 & Σουλίου, Μελίσσια 151 27)
09:30 – ΚΡΗΤΙΚΟΣ (Λεωφόρος Πηγής 67, Μελίσσια 151 27)
10:00 – MY MARKET (Λεωφόρος Πεντέλης 120-126, Βριλήσσια 152 38)
10:30- ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (Λεωφόρος Πεντέλης 39, Βριλήσσια 152 38)
11:00 – ΓΑΛΑΞΙΑΣ (Αγίου Αντωνίου 63, Βριλήσσια 152 38)
11:30 – BAZAAR (Λεωφόρος Πεντέλης 146-148, Βριλήσσια 152 35)
12:00 – MARKET IN (Μεταμορφώσεως 51 & Κιθαιρώνος, Χαλάνδρι 152 34)

Έλεγχοι

«Το ότι βρισκόμαστε πλέον κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του πληθωρισμού σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Κάνουμε ασταμάτητους ελέγχους στην αγορά. Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα πέφτει ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ανεβαίνει, είναι γιατί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που έχουν μπει δεν έχουν προηγούμενο», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης ανήγγειλε ότι αύριο, πρώτη ημέρα εφαρμογής για το «καλάθι του νοικοκυριού, θα επισκεφθεί όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. «Μας ενδιαφέρει να δούμε αν οι αλυσίδες, οι παραγωγοί και οι βιομηχανίες τροφίμων θα τιμήσουν τη συμφωνία τους και θα κάνουν το παν για να παρουσιάσουν ένα καλάθι με 51 κατηγορίες προιόντων που θα μπορεί ο ευάλωτος συμπολίτης μας να το αγοράζει», ανέφερε. «Το καλάθι έχει φτιαχτεί για εκείνον τον συμπολίτη μας που δεν βγάζει το μήνα του. Σε αυτόν στρεφόμαστε με σεβασμό, με φροντίδα, με ενσυναίσθηση και του λέμε “το κράτος δουλεύει για να βρει λύση στο πρόβλημά σου”».

Επανέλαβε ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση με διάφορους κλάδους (mini markets, κρεοπώλες, αρτοποιούς και άλλους. «Να δούμε πώς θα λειτουργήσει το καλάθι αύριο και τις πρώτες μέρες και εδώ είμαστε», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες