Η Μόσχα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αποχωρήσει ξανά από τη συμφωνία για μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, αλλά αν το πράξει, δεν θα εμποδίσει τις αποστολές σιτηρών από την Ουκρανία στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά ότι, σε αντάλλαγμα για την επιστροφή της στη συμφωνία, η Ρωσία ζήτησε εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα εξαπολύει επιθέσεις από τμήματα της Μαύρης Θάλασσας που καλύπτονται από τη συμφωνία.

Διαβάστε επίσης: Σιτηρά: Ντόμινο επιπτώσεων μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα επαναλάβει τη συμμετοχή της στη διεθνή συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας (Πρωτοβουλία για τα Σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας).

Η Ρωσία ανέστειλε τη συμμετοχή της στη συμφωνία το σαββατοκύριακο, λέγοντας πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων που διαπλέουν τη Μαύρη Θάλασσα εξαιτίας μιας επίθεσης στο στόλο της εκεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Tesla: Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck μπροστά στην άμμο, το χιόνι και τις ανακλήσεις
Διεθνή |

Άμμος, χιόνι και ανακλήσεις - Πόσο άτρωτο είναι το Cybertruck της Tesla

Για τον Ίλον Μασκ, ο μοναδικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου δημιουργούσε τεράστια προβλήματα με την κλιμάκωση της παραγωγής - Δεν είναι τυχαίο πως σχολίασε: «Σκάψαμε τον δικό μας τάφο με το Cybertruck»