Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αναπλ. Καθ. Αθανάσιος Δαγούμας και ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ηλεκτρισμού (ANRE) του Μαρόκου, Αμπντελλατίφ Μπαρτάχ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για την προώθηση των κοινών στόχων και σκοπών για μία ανταγωνιστική, ασφαλή και βιώσιμη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρόντες στην υπογραφή του Μνημονίου, που έχει τριετή ισχύ, ήταν ο Αντιπρόεδρος Β’ της Αρχής, Δημήτρης Φούρλαρης και το μέλος της Ολομέλειας, Κωνσταντίνος Τσιμάρας.

Διαβάστε επίσης: Η ΔΕΗ διερευνά πιθανές περιπτώσεις εξαγορών σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας θα προωθηθούν οι δράσεις που αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς και θα εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία των δικτύων, λαμβάνοντας υπόψη τους μακροπρόθεσμους εθνικούς στόχους της κάθε χώρας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών αναφορικά με το ρυθμιστικό καθεστώς για τη διασύνδεση των ενεργειακών συστημάτων, τον καθορισμό των τιμολογίων για τη χρήση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τον κώδικα δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που θα συμβάλει στην αύξηση της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Πόσο αυξήθηκαν ρεύμα και αέριο σε ΕΕ και Ελλάδα το α’ εξάμηνο του 2022

Στελέχη των δύο Αρχών αναμένεται να έχουν τακτικές συναντήσεις για τη διενέργεια κοινών ερευνών, εργαστηρίων και σεμιναρίων.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης της μαροκινής αποστολής για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας της με την Ολομέλεια και τις διευθύνσεις της γραμματείας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για θέματα που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τους καταναλωτές, τα ηλεκτρικά δίκτυα, τον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια