Να εφαρμόσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα υποχρεώσει τις μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες να πληρώσουν για το κόστος χρήσης του δικτύου τηλεπικοινωνιών, κατά το παράδειγμα της Αυστραλίας, πιέζουν εταιρείες τηλεπικοινωνιών την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Reuters.

Οι τηλεπικοινωνιακοί φορείς της Ευρώπης έχουν πιέσει ώστε να επιβληθεί εισφορά στις αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google της Alphabet, το Facebook της Meta και το Netflix, υποστηρίζοντας ότι ευθύνονται για ένα τεράστιο μέρος της διαδικτυακής κίνησης.

Διαβάστε επίσης: Τηλεπικοινωνίες: Σε πίεση έως το 2027 τα έσοδα των παρόχων

Το σκεπτικό της GSMA

Η νέα αυτό πρόταση προωθείται από την ομάδα πίεσης των εταιρειών τηλεπικοινωνίας με την ονομασία GSMA, μιας ένωσης που εκπροσωπεί περισσότερους από 750 φορείς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η GSMA συντονίζει πρόταση που ζητά τη συμβολή της Μεγάλης Τεχνολογίας στις ευρωπαϊκές επενδύσεις σε υποδομές», δήλωσε ο Τζον Τζιούστι, επικεφαλής ρυθμιστικός υπεύθυνος της GSMA, χωρίς να διευκρινίσει το περιεχόμενο της πρότασης.

Σχετική επιστολή θα σταλεί μέσα στο επόμενο διάστημα στον Ευρωπαίο επίτροπο Τιερί Μπρετόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]