Στον στρατηγικό στόχο της αποστολής στο Σαν Φρανσίσκο που «είναι η προσέλκυση περισσότερων στρατηγικών επενδύσεων και η παρουσίαση του νέου οικοσυστήματος εταιρειών start-ups που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας» αναφέρεται ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και Πρόεδρος της Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής σε άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ειδικότερα ο κ. Σμυρλής εξηγεί ότι «στο Σαν Φρανσίσκο πρόκειται να ξεδιπλωθεί ένα συγκροτημένο και στοχευμένο πρόγραμμα σημαντικών επισκέψεων, επαφών και δράσεων. Θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με μέλη της πλατφόρμας Silicon Valley Greek hub, με μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google, η Microsoft, η Meta, με σημαντικούς επενδυτικούς φορείς καθώς και σημαντικούς εκπρόσωπους της δυναμικής και πάντα δραστήριας ελληνικής ομογένειας. Επίσης, έχουμε σχεδιάσει μια σειρά επισκέψεων στα  Πανεπιστήμια Stanford, Berkeley, USF και θα γίνουν επαφές με παγκοσμίως καταξιωμένους επιστήμονες».

Διαβάστε επίσης: Τι θα θυμόμαστε από την εποχή του φτηνού χρήματος;

Η αποστολή αυτή, η οποία είναι σε εξέλιξη στο Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τoυς αρμόδιους  Υφυπουργούς για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, και Ανάπτυξης για την Έρευνα & Καινοτομία Χρίστο Δήμα, όπως επισημαίνει ο ΓΓ ΔΟΣΕ εντάσσεται στο πλαίσιο “των κομβικών μεταρρυθμίσεων και της συντονισμένης δουλειάς που γίνεται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη”. Προσθέτει δε ότι «η συμβολή του Υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιου για την άσκηση της Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας είναι καταλυτική, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει ουσιαστικά την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας και την αναμόρφωση του προφίλ της μέσω της στοχευμένης αξιοποίησης όλων των διπλωματικών εργαλείων με στόχο τη σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της χώρας».

Τέλος ο κ. Σμυρλής εκφράζει την βεβαιότητα ότι «και αυτή η αποστολή θα προσθέσει ακόμη περισσότερα μετρήσιμα αποτελέσματα στο ήδη σημαντικό έργο της Ελληνικής Κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια τόσο σε επίπεδο προσέλκυσης επενδύσεων, όσο και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις