Στην υπόθεση των υποκλοπών μετά τη δημοσιοποίηση λίστας από την εφημερίδα Documento αναφέρθηκε εκτενώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δεχόμενος «βροχή» ερωτήσεων.

Μιλώντας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως πρόκειται για ισχυρισμούς, χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση.

Ξεκαθάρισε δε, πως τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα διερευνηθούν για να μην μείνει καμία υποψία, καμία σκιά.

Είπε, δε, πως εάν αυτά που δημοσιεύτηκαν αποδειχτούν τότε θα διωχθούν όσοι παρανόμησαν. «Το ίδιο θα συμβεί εάν δεν ευσταθούν» ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου.

«Αν αποδειχτούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί προς εκείνους σε όσους σπέρνουν τις πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να επανέλθω. Χρειάζεται να τοποθετηθούμε για την εργαλειοποίησή του. Η πρακτική αξιοποίησης κακόβουλων λογισμικών φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα. Γνωστοί μηχανισμοί αποδίδουν τη χρήση στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε τεκμήριο. Επικαλούνται πηγές που δήθεν έκαναν τις παρακολουθήσεις και έπειτα αποφάσισαν να διαθέσουν τα στοιχεία σε αυτούς που κάνουν αποκαλύψεις. Η χειρότερη εκδοχή είναι όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα. Αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Δεν υποκύπτουμε σε υπονοούμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και με θεσμικότητα. Τα λογισμικά αυτά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμιά δημόσια υπηρεσία».

Επίσης, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι καμία δημόσια αρχή της χώρας μας δεν αγόρασε και δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης.

Διαβάστε επίσης: Οικονόμου: Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απαγόρευση χρήσης παράνομων λογισμικών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Έστρεψε, δε, τα «βέλη» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «συμφέροντα και κέντρα» ενώ είπε πως διάφοροι δεν έκρυψαν ότι θα προτιμούσαν άλλη κυβέρνηση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει» είπε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγικό ατόπημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε ερώτημα για τα όσα γράφει η εφημερίδα Documento, ο κ. Οικονόμου είπε: «Αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Αν παρακολουθούνται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση, θεσμικά, γιατί αυτή είναι πάντα η αντίδρασή μας για να βρεθεί άκρη και λύση. Και θα επιδιώξουμε να βρεθεί μέχρι τέλους».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ρωσία: Έμμεσες απειλές του Κρεμλίνου στην Ευρώπη
Επικαιρότητα |

«Κίνδυνος» για την ασφάλεια της ΕΕ οι δηλώσεις Μακρόν και Βρετανού ΥΠΕΞ, προειδοποιεί το Κρεμλίνο

Τα βρετανικά όπλα που «μπορούν να πλήξουν στόχους εντός της Ρωσίας» και η «αποστολή δυτικών ενόπλων δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος» – Δεν εξετάζουμε τέτοιο ενδεχόμενο, λέει η Δύση