Οι φόβοι για ένα ακόμη γεγονός αντίστοιχου της Three Arrows – αλλά αυτή τη φορά συνδεδεμένο με την FTX και το υβριδικό επενδυτικό κεφάλαιο Alameda Research – κατέλαβαν τις αγορές το πρωί της Τρίτης, στέλνοντας το FTT της FTX σε πτώση σχεδόν 20%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι συνεχίζει να υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για short στο FTT, καθώς το ανοιχτό ενδιαφέρον έχει εκτοξευθεί κατά 8% κατά την τελευταία ώρα σε ένα σύνολο 215 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα προβλήματα για την FTX του Sam Bankman-Fried ξεκίνησαν αφού το CoinDesk ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα αξιοσημείωτο μέρος του ισολογισμού της Alameda αποτελούνταν από το FTT και το SOL token της Solana.

Έκτοτε, η αγορά έχει αρχίσει να ανησυχεί για τη ρευστότητα της FTX. Το ανταλλακτήριο αντιμετώπισε μια μαζική έξοδο σταθερών νομισμάτων, με 451 εκατομμύρια δολάρια να αποστέλλονται από την κύρια πλατφόρμα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας και 15 εκατομμύρια δολάρια να αποσύρονται από τη θυγατρική του στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, η FTX έχει υπόλοιπο 59,2 εκατ. δολάρια USDC και 28,5 εκατ. δολάρια USDT, μαζί με 8,6 εκατ. δολάρια BUSD. Η FTX US διαθέτει 41 εκατομμύρια USDC, 12,8 εκατομμύρια USDT, 39 εκατομμύρια PAX και 11,3 εκατομμύρια BUSD.

Τα επιτόκια στην πλατφόρμα δανεισμού περιθωρίου της FTX έχουν αυξηθεί, με το ανταλλακτήριο να πληρώνει πλέον 10% για USDT σε σύγκριση με το προηγούμενο επιτόκιο δανεισμού του 5%.

Εν τω μεταξύ, το Binance είδε εισροή 411 εκατομμυρίων δολαρίων σε stablecoins την τελευταία εβδομάδα, με το τρέχον υπόλοιπο να ανέρχεται σε 26,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ οι χρήστες ανέφεραν κάποιες καθυστερήσεις στις αναλήψεις νομισμάτων fiat, η FTX αναφέρει ότι επεξεργάζεται την καθυστέρηση και εξακολουθούν να διεκπεραιώνονται. Ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, πόσταρε στο Twitter νωρίς τη Δευτέρα για να δηλώσει ότι το ανταλλακτήριο απέχει πολύ από την πτώχευση και δεν υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν οι αναλήψεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, έχει δηλώσει προηγουμένως ότι σχεδιάζει να ρευστοποιήσει τυχόν εναπομείναντα FTT στα βιβλία της Binance, αλλά τα δεδομένα της αλυσίδας υποδηλώνουν ότι αυτό δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Το FTT διαπραγματεύεται σήμερα με πτώση 19% στα 17,93 δολάρια. Το SOL είναι χαμηλότερα κατά 17% και το SRM της Serum είναι χαμηλότερα κατά 10%. Η δράση διαχέεται και στο bitcoin (BTC), το οποίο υποχωρεί κατά 5,6% στα 19.650 δολάρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News