Το σημερινό Google Doodle είναι αφιερωμένο στην καλλιτέχνη και Rock & Roll Hall of Famer, Dusty Springfield (16 Απριλίου 1939 – 2 Μαρτίου 1999) , η οποία είναι γνωστή για την εντυπωσιακή της ευελιξία σε όλα τα είδη μουσικής, την εντυπωσιακή σκηνικής της παρουσία και την χαρακτηριστική ξανθιά κυψέλη της (χτένισμα).

Η Dusty Springfield ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η επιτυχημένη καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες. Mεσουράνησε τη δεκαετία του ’60, αλλά ακόμα και σήμερα θεωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες που έχουν υπάρξει ποτέ.

Σαν σήμερα το 1963, η Dusty Springfield κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο single, «I Only Want to Be with You».

Η Dusty Springfield βρήκε την αγάπη της για την μουσική σε νεαρή ηλικία. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν εντάχθηκε για λίγο στους Lana Sisters το 1958. Αμέσως μετά, μαζί με τον αδερφό της Tom και τον Tim Field σχημάτισαν ένα pop-folk τρίο με το όνομα «The Springfields». Το 1962, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το “Silver Threads and Golden Needles”, το οποίο μπήκε στα Top20 της Αμερικής, ένα σπάνιο επίτευγμα για βρετανικό γκρουπ εκείνη την εποχή. Καθώς πήγαινε στο Νάσβιλ για μια ηχογράφηση, έκανε μια στάση στη Νέα Υόρκη, που άλλαξε την καριέρα της, καθώς συνειδητοποίησε ότι η δημιουργική της κλήση ήταν πιο κοντά σε εκείνη της soul και του R&B.

Παρόλο που το συγκρότημα διαλύθηκε, η Dusty συνέχισε την σκηνική περσόνα του Springfield στη σόλο καριέρα της. Την επόμενη δεκαετία, κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχίες όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο “You Don’t Have To Say You Love Me”. Το αποκορύφωμα της καριέρας της ήρθε το 1968 όταν το άλμπουμ της “Dusty in Memphis” βρήκε την αποδοχή των κριτικών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η καριέρα της Dusty Springfield εκτείνεται σε διάφορα είδη και στυλ μουσικής. Στη δεκαετία του ’90, κυκλοφόρησε το τελευταίο της στούντιο άλμπουμ, μπαίνοντας στο Class of 1999 Rock & Roll Hall of Fame, ενώ αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ποπ τραγουδίστρια της Βρετανίας από τους «Rolling Stones».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι