Υπεγράφη το μεσημέρι  το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον Πάνο Ξενοκώστα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Onex Shipyards, και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς. Το σχέδιο εξυγίανσης αναμένεται να κατατεθεί αύριο στο αρμόδιο δικαστήριο, με την τελική έγκριση να εκτιμάται ότι θα βγει μετά από 3-4 μήνες.

Όπως τόνισε ο κ.  Γεωργιάδης, «στόχος είναι μέσα στο 2023 τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας να λειτουργούν, να παράγουν νέες θέσεις εργασίας, να φτιάχνουν πλοία και να κάνουν αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, να πάει μπροστά». Μάλιστα αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι της αμερικανικής τράπεζας DFC, που θα συμμετέχουν στο project και την προσεχή Δευτέρα θα επισκεφθούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Διαβάστε επίσης: Ναυπηγεία Ελευσίνας: Νέα παράταση – Στις 10 Νοεμβρίου κατατίθεται το σχέδιο εξυγίανσης στο δικαστήριο

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική. Η επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας και η επανέναρξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα αποτελεί ένα μεγάλο εθνικό στοίχημα. Ξεκίνησε το 2019 με τα ναυπηγεία Σύρου όπου και οι εργαζόμενοι της Ελευσίνας με  συνάντησαν και ζήτησαν την υλοποίηση  ενός ανάλογου σχεδίου εξυγίανσης με αυτό του Νεωρίου. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εδώ σήμερα, δεν ήταν αυτονόητο και δεν ήταν απλό», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την υπογραφή του σχεδίου εξυγίανσης ο Άδωνις Γεωργιάδης και ευχαρίστησε όσους ενεπλάκησαν στη επίτευξη της συμφωνίας χωρίς να ξεχάσει και τον Σύριζα.

Από την πλευρά του ο κ. Πάνος Ξενοκώστας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η σημερινή είναι  μια ιστορική ημέρα για ολόκληρο τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής. Αυτό που ξεκίνησε με το Νεώριο της Σύρου, και αποκαλείται από πολλούς ως θαύμα, με την υπογραφή και  του σχεδίου για την Ελευσίνα, σηματοδοτεί την αναγέννηση του κλάδου, όχι ενός ακόμη ναυπηγείου. Η Ελευσίνα είναι ένα πολύ μεγάλο Ναυπηγείο, με μεγάλο αποτύπωμα για την περιοχή. Με πολύ μεγάλο πείσμα και πίστη στον Έλληνα και στην τέχνη του προχωράμε απέναντι σε όλες τις κραυγές και δυνάμεις αδράνειας και παρακμής. Το πείσμα των εργαζομένων έγινε πείσμα μας και το όραμά μας, όραμά τους», είπε από την πλευρά του ο Πάνος Ξενοκώστας.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία επανέρχεται δυναμικά και δημιουργεί θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας.

Ο υπουργός Εθνική Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε από την πλευρά του ότι η συμφωνία αυτή ήταν η μόνη που μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια λύση.

Μάλιστα ο ίδιος συμπλήρωσε ότι έρχεται σε μια στιγμή που είμαστε στη τελική ευθεία για να αποφασίσουμε για κρίσιμης εθνικής σημασίας πρόγραμμα ναυπήγησης πολεμικών πλοίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα