Οι μετοχές που είναι εκτεθειμένες σε κρυπτονομίσματα συνέχισαν την Τετάρτη τη βουτιά τους εν μέσω ανησυχιών γύρω από την οικονομική υγεία της FTX, καθώς η Binance επιβεβαίωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι το ανταλλακτήριο απέσυρε την επιστολή προθέσεων για την αγορά του αντίπαλου ανταλλακτηρίου FTX. Η FTX σταμάτησε την Τρίτη όλες τις αναλήψεις πελατών που δεν είναι fiat, αφού έλαβε 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αιτήσεις ανάληψης σε διάστημα 72 ωρών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της εταιρείας τεχνολογίας MicroStrategy (MSTR, η οποία κατέχει περίπου 130.000 bitcoins) υποχώρησαν κατά 20% την Τετάρτη. Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase (COIN) σημείωσε πτώση 9,5%. Η τράπεζα Silvergate (SI) με επίκεντρο την κρυπτογράφηση μειώθηκε κατά 12%, ενώ η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Galaxy Digital (GLXY.TO) υποχώρησε κατά 16% στο χρηματιστήριο του Τορόντο. Οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης bitcoin, όπως η Riot Blockchain (RIOT) και η Marathon Digital (MARA), δέχθηκαν επίσης πλήγμα.

Το Bitcoin (BTC) έπεσε περίπου 15% κάτω από τα 16.000 δολάρια, ενώ το Ether (ETH) έπεσε 15%, διαπραγματευόμενο κοντά στα 1.100 δολάρια.

Εκτός από την αποτυχημένη συμφωνία Binance-FTX, οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ αποτέλεσαν βασικό θέμα σήμερα, αν και η κρυπτογράφηση μεταφέρθηκε στην ευρύτερη αγορά την Τετάρτη. Ο δείκτης Nasdaq Composite Index (IXIC) που εστιάζει στην τεχνολογία υποχώρησε κατά περίπου 2,5%.

Αυτό που περιπλέκει το σημερινό κλίμα στη Wall Street είναι ότι η κρίση ρευστότητας για το FTX διαχέεται και σε άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς η FTX θεωρούνταν ως ένας από τους λεγόμενους ασφαλείς παίκτες κρυπτογράφησης και η κατάρρευσή της εγείρει ανησυχίες ότι άλλες βασικές εταιρείες κρυπτογράφησης θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε ότι ο Sam Bankman-Fried είχε μεταφέρει τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια της FTX που εξασφαλίζονταν από περιουσιακά στοιχεία, όπως το κουπόνι FTT του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης και μετοχές της πλατφόρμας συναλλαγών Robinhood Markets Inc (HOOD), για να στηρίξει την Alameda Research, αφού η εταιρεία συναλλαγών υπέστη μια σειρά ζημιών από συμφωνίες, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τις δραστηριότητές της, με ένα μέρος των κεφαλαίων να ήταν καταθέσεις πελατών. Η ακριβής αξία αυτών των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορούσε να προσδιοριστεί.

Μία από τις απώλειες που αντιμετώπισε η Alameda αφορούσε μια δανειακή σύμβαση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων με τον δανειστή κρυπτογράφησης Voyager Digital, η οποία κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση ένα μήνα αργότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News