Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι κατασκευάζει ενισχυμένο από σκυρόδεμα τείχος και άλλες οχυρώσεις στα σύνορά της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία.

Ο Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, δήλωσε ότι ένα τείχος μήκους 3 χιλιομέτρων με συρματοπλέγματα έχει ανεγερθεί στην επαρχία Βολίν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, η οποία σύμφωνα με το Κίεβο παραμένει απειλή. Σάκοι με άμμο και χαρακώματα έχουν επίσης τοποθετηθεί.

Διαβάστε επίσης: Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «δεν χρειάζεται πόλεμο»

«Ο στόχος μας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, αλλά δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες», σημείωσε ο Τιμοσένκο, ενώ συμπλήρωσε ότι άλλες εργασίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στις περιοχές Ρίβνε και Ζιτομίρ που συνορεύουν επίσης με τη Λευκορωσία, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με αξιωματικούς ασφαλείας να ξετυλίγουν συρματοπλέγματα δίπλα σε έναν τείχος που φαινόταν να έχει ύψος πάνω από δύο μέτρα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε χθες στο Reuters ότι εξακολουθεί να υφίσταται απειλή από τη Λευκορωσία, αλλά ότι οι δυνάμεις εκεί βρίσκονται «σε παθητική θέση». Τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία έχουν μήκος πάνω από 1.000 χλμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα