Mια ακόμα έδρα κέρδισαν οι Δημοκρατικοί στις ενδιάμεσες εκλογές, σε μια αναμέτρηση που τους βρίσκει πιο κοντά στη διατήρηση του ελέγχου της Γερουσίας. Ο νυν Δημοκρατικός Μαρκ Κέλι διατήρησε την έδρα του στην Αριζόνα στην αναμέτρηση του με τον Ρεπουμπλικανό Μπλέικ Μάστερς, ο οποίος είναι επιλογή του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Με το 85% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί ο Κέλι προηγείται κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο πρώην αστροναύτης της NASA και πιλότος του Πολεμικού Ναυτικού,  είναι παντρεμένος με την πρώην βουλευτή των ΗΠΑ Γκαμπριέλ Γκίφορντς, η οποία επέζησε από πυροβολισμό στο κεφάλι το 2011. Η νίκη του σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί χρειάζονται να κερδίσουν μια από τις δύο έδρες, των οποίων η εκλογική αναμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στις ΗΠΑ: Πώς οι νέοι «έσωσαν» τους Δημοκρατικούς

Ο έλεγχος της Γερουσίας – και η μορφή των επόμενων δύο ετών της θητείας του Προέδρου Τζο Μπάιντεν – θα εξαρτηθεί τώρα από τις αναμετρήσεις στη Νεβάδα και στη Τζόρτζια. Οι Δημοκρατικοί χρειάζονταν μία ακόμη έδρα για τον έλεγχο, καθώς η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις μπορεί να δώσει την ψήφο που θα κρίνει την ισοψηφία.

«Αισθάνομαι ταπεινός από την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η πολιτεία μας για να συνεχίσω αυτό το έργο», δήλωσε ο Kέλι.

Στη Νεβάδα, η νυν Δημοκρατική γερουσιαστής Κάθριν Κορτέζ Μέστο έχει  πλησιάσει σε απόσταση περίπου 800 ψήφων τον Ρεπουμπλικανό Γενικό Εισαγγελέα της Πολιτείας, Άνταμ Λάξαλτ. Το αποτέλεσμα της Τζόρτζια απέχει εβδομάδες, καθώς ο Δημοκρατικός εν ενεργεία γερουσιαστής Ραφαέλ Γάρνοκ  θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό  Χέρσελ Γουόλκερ στον επαναληπτικό γύρο της 6ης Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν