Η Lenovo κατέγραψε το 10ο συνεχόμενο τρίμηνο βελτιωμένης κερδοφορίας από έτος σε έτος, καθώς η επένδυση σε διαφορετικούς τομείς που αποτελούν κινητήρες ανάπτυξης, συνεχίζει να αυξάνει την απόδοση

Ο Όμιλος Lenovo ανακοίνωσε βελτιωμένη κερδοφορία από έτος σε έτος για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο. Η εταιρεία είχε καθαρά κέρδη τριμήνου αυξημένα κατά 6% σε ετήσια βάση στα 541 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 17,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 3% σε ετήσια βάση.

Διαβάστε επίσης: Η χαμηλή ζήτηση για PC «φρέναρε» τα έσοδα του κορυφαίου κατασκευαστή

Όλες οι κύριες επιχειρησιακές μονάδες του Ομίλου κατέγραψαν θετικά λειτουργικά κέρδη, σημειώνοντας περαιτέρω πρόοδο προς τον στόχο του Ομίλου για διπλασιασμό της κερδοφορίας του μεσοπρόθεσμα. Επιπλέον, η επένδυση σε διαφορετικούς τομείς που αποτελούν κινητήρες ανάπτυξης του Ομίλου, συνέχισαν να αποδίδουν ισχυρές επιδόσεις τόσο στον τομέα solutions and services, όσο και στον τομέα infrastructure, σημειώνοντας υψηλή διψήφια ανάπτυξη από έτος σε έτος.

Τα αποτελέσματα σε πωλήσεις εκτός ηλεκτρονικών υπολογιστών αποτελούν πλέον περισσότερο από το 37% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Το υγιές ταμειακό ισοζύγιο του Ομίλου σημαίνει ότι παραμένει προσηλωμένος στον διπλασιασμό των επενδύσεων στην Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) μεσοπρόθεσμα, έχοντας αυξήσει τις δαπάνες Ε&Α κατά 15% σε ετήσια βάση στο τρέχων τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Αύξηση κερδών και εσόδων το έτος 2021/2022 για τη Lenovo

Ενώ οι τρέχουσες εξωγενείς προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται, η Lenovo παραμένει ευέλικτη και επικεντρωμένη στην υλοποίηση της στρατηγικής της και στη διασφάλιση της συνεχούς κερδοφορίας της, εξισορροπώντας εκ νέου τους πόρους, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας τα έξοδα.

Οι προβλέψεις

Η Lenovo προβλέπει τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες που χτίζονται στα θεμέλια του Νέου IT – που βασίζεται στα: client, edge, cloud, network, και intelligence – καθώς η παγκόσμια τάση της ψηφιοποίησης και του ευφυούς μετασχηματισμού επιταχύνονται. Τα αποτελέσματα του περασμένου τριμήνου, καθώς και τα τελευταία τρία χρόνια, έδειξαν ότι ο συνδυασμός της στρατηγικής, η άριστη εκτέλεση και οι εξαιρετικoί χειρισμοί της Lenovo, της επιτρέπουν να ξεπεράσει τον υπόλοιπο κλάδο.

Το δεδομένο αυτό, σε συνδυασμό με το υψηλής ποιότητας και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, τη μοναδική υβριδική αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού, το τοπικό/παγκόσμιο αποτύπωμα, καθώς και την υγιή ρευστότητά της, θα συμβάλουν στη δημιουργία περαιτέρω ευκαιριών για βιώσιμη ανάπτυξη και βελτίωση της κερδοφορίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή