Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν ο μεγάλος νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο λίγα λεπτά πριν από τις 11:30.

Ο Πιτσώλης, αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Ιλισός, πέτυχε την ανατροπή στο τελευταίο χιλιόμετρο, ξεπερνώντας τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) και κάνοντας την έκπληξη.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική που ακολούθησα πήγε καταπληκτικά, δεν έχω λόγια. Λόγω ζέστης αρχίσαμε αργά, αλλά ακολούθησα την τακτική μου και πήρα μια πραγματικά αναπάντεχη νίκη. Όταν είδα τον Κώστα Γκελαούζο σκέφτηκα ‘αποκλείεται να είμαι τόσο κοντά!’. Αφιερώνω τη νίκη στη γυναίκα μου που σε λίγους μήνες θα μου χαρίσει το ωραιότερο μετάλλιο», είπε ο μεγάλος νικητής, που μάλιστα αφού τερμάτισε περίμενε τον μεγάλο του αντίπαλο για να τον χειροκροτήσει όταν ολοκλήρωσε κι εκείνος τον αγώνα του.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών ξεκίνησε στις 09:00 ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος και τις αρχες να πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των 42.195 μέτρων του αγώνα, της πιο δημοφιλούς διαδρομής μαραθωνίου στον κόσμο.

Ο 39ος Μαραθώνιος Αθηνών με τις 45.000 συμμετοχές που φέρνει κοντά εκπροσώπους από 92 χώρες και 126 εθνικότητες ξεκίνησε με αφετηρία τον Μαραθώνα και συνεχίζει στη Λεωφόρο Μεσογείων και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας με τους δρομείς που συμμετέχουν, να καταλήγουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ στο μεταξύ διεξάγονται ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. και ο αγώνας παιδιών 1,2 χλμ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά