Υπερκαλύφθηκε η έκτακτη δημοπρασία για την επανέκδοση 10ετους ομολόγου ελληνικού δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 1,75%, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,44%, σε σχέση με την αντίστοιχη απόδοση 3,67% στην έκδοση της 11ης Ιουλιου. Σημειώνεται ότι η τρέχουσα απόδοση στη δευτερογενή αγορά κυμαίνεται στο 4,7%.

Από τη δημοπρασία, η Ελλάδα άντλησε 200 εκατ. ευρώ από την, λήξης 18 Ιουνίου 2032 και οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,026 δισ. Ευρώ. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers). Παρά τα υψηλά επιτόκια σε όλη την Ευρώπη, το ελληνικό δημόσιο δίνει ξανά το παρόν με βασικό στόχο η Ελλάδα να στείλει μήνυμα στις αγορές με την παρουσία της. Επιπλέον να δοθεί ρευστότητα στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση.

Στα τέλη Οκτωβρίου το Ελληνικό Δημόσιο είχε προχωρήσει στην επανέκδοση 5ετούς ομολόγου κυμαινόμενου επιτοκίου. Οι προσφορές ξεπέρασαν, τότε, τα 1,865 δισ.ευρω, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να κάνει αποδεκτά τα 975 εκατ.ευρω. Δηλαδή, το ζητούμενο πόσο υπερκαλύφθηκε 2,5 φορές και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,77%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία