Σε περισσότερα σχολεία και δημόσια κτίρια επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης βιοκαυσίμων η Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (ΕΣΕΚ), σε συνεργασία με τον όμιλο Eunice Energy Group μέσω της θυγατρικής του Ομίλου, We Energy.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΕΣΕΚ προχώρησε στη πιλοτική εγκατάσταση λέβητα και καυστήρα πέλλετ 35kw στο νηπιαγωγείο του Καλλιφωνίου Καρδίτσας, με την προοπτική η δράση να επεκταθεί και σε άλλα σχολεία και δημόσια κτίρια στο νομό Καρδίτσας. Η εγκατάσταση “κούμπωσε” στο ήδη υπάρχον συμβατικό σύστημα θέρμανσης του σχολείου.

Το νέο σύστημα περιλαμβάνει καταγραφικό σύστημα (μέτρηση κατανάλωσης καυσίμου κ.α.), online σύστημα μέσω του οποίου πραγματοποιείται έλεγχος του λέβητα από απόσταση, καθώς και ρύθμιση των παραμέτρων για τη βέλτιστη λειτουργία του.

Το πέλλετ παράγεται σε εγκαταστάσεις του ΕΣΕΚ, με πρώτη ύλη κατάλοιπα από ξύλο και καφέ, σε συνεργασία με αγρότες, βιομηχανίες και την τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας χρήση 100% πράσινης ενέργειας που προμηθεύει η We Energy. Με αυτόν τον τρόπο προωθείται η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της περιοχής από τα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, η μείωση της ενεργειακής φτώχειας, ενώ παράλληλα ενισχύεται η πράσινη μετάβαση προς την δημοκρατία της ενέργειας,  με την αξιοποίηση τοπικών πόρων όπως η υπολειμματική βιομάζα που μέχρι πρότινος παρέμενε αναξιοποίητη. Το πρότζεκτ έχει ως σκοπό να ενδυναμώσει το μήνυμα της κυκλικής οικονομίας και της ενεργειακής αυτονομίας των κοινοτήτων και των πολιτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green