Οι λάτρεις της σαμπάνιας ήταν τόσο ενθουσιώδης για την άρση των περιορισμών μετά από δύο χρόνια πανδημίας, που έπιναν Moet Hennessy δίχως να υπάρχει αύριο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Philippe Schaus, υπογράμμισε ότι τα μπουκάλια σε μερικές από τις κορυφαίες σαμπάνιες έχουν πλέον εξαντληθεί, προσθέτοντας παράλληλα ότι η τρέχουσα περίοδος έχει ονομαστεί εσωτερικά ως «η δεκαετία του ’20».

Σύμφωνα με τον κ. Philippe Schaus, ο οποίος συμμετείχε στο New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, υπάρχουν καλά νέα στον ορίζοντα, καθώς η παραγωγή το νέο έτος αναμένεται να είναι σημαντική.

Φρενίτιδα

Μετά από μια αρχική ύφεση στις πρώτες μέρες της πανδημίας, τα μεγαλύτερα luxury brands αναφέρουν φρενίτιδα ενδιαφέροντος, καθώς οι καταναλωτές απελευθερώνουν τη συσσωρευμένη ζήτηση. Η LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε τέσσερα από τα πέντε κύρια τμήματα της στα πιο πρόσφατα κέρδη της, ενώ η Hermès International σημείωσε άνοδο εσόδων 24%, εξαιρουμένων των διακυμάνσεων των νομισμάτων, παρά την αύξηση των τιμών των προϊόντων.

Ρεκόρ πωλήσεων

Οι πωλήσεις σαμπάνιας έσπασαν το ρεκόρ όλων των εποχών το 2021, σύμφωνα με στοιχεία των Γάλλων παραγωγών. Οι πωλήσεις της γαλλικής σαμπάνιας ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2019, καθώς η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας «εκτόξευσε» τις εξαγωγές, ειδικά προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι πωλήσεις το 2021 έφθασαν τα 5,03 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σχέση με το 2019. Οι εξαγωγές έφθασαν τα 180 εκατομμύρια φιάλες των 0,75 λίτρων, αυξημένες κατά 37% σε σύγκριση με το 2020 και κατά 15% σε σύγκριση με το 2019. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 25% σε σύγκριση με το 2020 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των 140 εκατομμυρίων φιαλών που πωλήθηκαν το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης UMC (Union des Maisons de Champagne).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus