Τη δημιουργία ενός «ψηφιακού δολαρίου», για μια δοκιμαστική περίοδο 12 εβδομάδων, ανακοίνωσαν παγκόσμιοι τραπεζικοί κολοσσοί, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (The Federal Reserve Bank of New York).

Συγκεκριμένα, στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Citigroup Inc, η HSBC Holdings Plc, η Mastercard Inc και η Wells Fargo & Co. Το έργο, το οποίο ονομάζεται δίκτυο ρυθμιζόμενης ευθύνης, θα διεξαχθεί σε δοκιμαστικό περιβάλλον και θα χρησιμοποιεί προσομοιωμένα δεδομένα, δήλωσε η Fed της Νέας Υόρκης.

H Fed της Νέας Υόρκης

Στη δοκιμαστική περίοδο, θα αναλυθεί το πώς οι τράπεζες που χρησιμοποιούν ψηφιακά tokens σε μια κοινή βάση δεδομένων, μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των πληρωμών.

Το πρώτο crash-test

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κέντρο Καινοτομίας της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε μια δοκιμή σε πρώτη φάση και συμπέρανε τη δυνατότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και της τεχνολογίας blockchain να βελτιώσουν τις παλαιού τύπου πληρωμές.

Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από το NYIC, την οντότητα που δημιουργήθηκε για να ερευνήσει το «ψηφιακό δολάριο», αναπτύχθηκε ένα «τεχνικό πλαίσιο για μια θεωρητική υλοποίηση αυτού του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου».

Στη πρώτη δοκιμή εξετάστηκε εάν τα ψηφιακά στοιχεία μπορούν να «εξασφαλίσουν γρήγορες και ασφαλείς πληρωμές» έναντι χαμηλότερου κόστους διακανονισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή