Επιμένει ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι ο πύραυλος που προσγειώθηκε σε πολωνικό χωρίο το βράδυ της Τρίτης σκοτώνοντας δύο ανθρώπους ήταν ρωσικός και όχι ουκρανικός, όπως υποστήριξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το Interfax Ukraine.

Είπε ότι πιστεύει πως η χθεσινή έκρηξη προκλήθηκε από ρωσικό πύραυλο, προσθέτοντας ότι βασίζει τα συμπεράσματά του σε αναφορές του ουκρανικού στρατού τις οποίες «δεν μπορεί παρά να εμπιστευθεί».

Διαβάστε επίσης: Πολωνία: Η Ουκρανία ζήτησε εμπλοκή του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, όμως ο Μπάιντεν δεν είπε το «ναι»

Το Κίεβο θέλει να συμμετάσχει στην έρευνα

Ο Ζελένσκι θεωρεί πως θα έπρεπε ήδη να είχε επιτραπεί σε Ουκρανούς εμπειρογνώμονες να μεταβούν στον τόπο της έκρηξης. «Έχουμε δικαίωμα να είμαστε στην ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα; Βεβαίως», είπε.

Πάντως η Βαρσοβία και – κυρίως – η Ουάσινγκτον δεν φαίνονται πρόθυμες να εμπλέξουν το Κίεβο στην έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας.

Επικριτική η Βουδαπέστη κατά Ζελένσκι

Στο μεταξύ, η βιασύνη του Ζελένσκι να κατηγορήσει τη Μόσχα για το πυραυλικό πλήγμα σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση τον πόλεμο με εμπλοκή της Συμμαχίας, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της ουγγρικής κυβέρνησης που σχολίασε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε «ένα κακό παράδειγμα».

«Σε μια τέτοια κατάσταση, οι παγκόσμιοι ηγέτες μιλούν υπεύθυνα», είπε σε δημοσιογράφους ο Γκέργκελι Γκιούλιας, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Αλλά «ο Ουκρανός πρόεδρος, κατηγορώντας αμέσως τους Ρώσους, έκανε λάθος, έδωσε ένα κακό παράδειγμα», πρόσθεσε, χαιρετίζοντας εν αντιθέσει την επιφυλακτική στάση που κράτησαν η Πολωνία και οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα