
Έντονο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στη χώρα μας διαπίστωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Σαν Φρανσίσκο και συγκεκριμένα στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, όπως ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση της SAP Hellas, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τίτλο “Transform tomorrow, today”.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ενότητα της εκδήλωσης με θέμα: «Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Εξωστρέφεια», ο κ. Φραγκογιάννης, επεσήμανε ότι από τις επαφές που είχε στο πρόσφατο ταξίδι του διαπιστώθηκε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον ορισμένων επιχειρήσεων θα μετατραπεί σε πράξη με μια τουλάχιστον επένδυση να επιβεβαιώνεται ήδη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες.
Διαβάστε επίσης: Τζεντιλόνι: Η Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αυξήσει τις επενδύσεις
Ο υφυπουργός μίλησε για τις σημαντικές συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και επιστήμονες των Πανεπιστημίων Stanford, Berkeley και USF, με σκοπό την εξεύρεση δυνατοτήτων συνεργασίας τους με τα ελληνικά πανεπιστήμια στον κλάδο της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της έρευνας.
Αεροπορική σύνδεση με Σαν Φρανσίσκο
Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνάντηση με το Δήμο του Σαν Φρανσίσκο, που διαχειρίζεται και το αεροδρόμιο της πόλης, κατά την οποία συζητήθηκε η έναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Σαν Φρανσίσκο και εκφράστηκε αισιοδοξία για την πιθανότητα εκκίνησής της το καλοκαίρι του 2023.
Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2022
Αναφερόμενος στην αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην χώρα το 2022, ο κ. Φραγκογιάννης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες και σε άλλους τομείς εκτός από τη ναυτιλία και τον τουρισμό, όπως στην ενέργεια, την φαρμακοβιομηχανία και την ψηφιακή τεχνολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστούν τα ήδη υφιστάμενα στην Ελλάδα διεθνή data hub.
Ο κ. Φραγκογιάννης ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, εκφράζοντας τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, καθώς η Ελλάδα πλέον διαθέτει ένα σύγχρονο οικοσύστημα καινοτομίας.


Latest News

Στα premim προϊόντα στρέφονται οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα της NielsenIQ
Μια ανάλυση 162 κατηγοριών ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων από την NielsenIQ ανέδειξε τη δυναμική ανάπτυξης των premium προϊόντων

Έρχονται μέτρα στήριξης και για τη μεσαία τάξη - Τι είπε ο Χατζηδάκης
Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε για τα μέτρα οικονομικής στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Εύσημα Γκεοργκίεβα σε Ελλάδα - «Από τις καλύτερες επιδόσεις ανάπτυξης στην Ε.Ε.»
Πιερρακάκης: Ατενίζουμε το μέλλον πιο αισιόδοξα - Τι είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ μετά τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Νέο τοπίο στα αποταμιευτικά προϊόντα - Πώς η ΕΚΤ αλλάζει τον χάρτη
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει μειώσει επτά φορές από τον περασμένο Ιούνιο τα επιτόκια

Δημογραφικό: Το «αγκάθι» στα...σπλάχνα της ελληνικής οικονομίας
Είναι χαρακτηριστικό πως η ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών βαίνει αναλογικά μειούμενη, ενώ αυξάνονται οι εργαζόμενοι άνω των 65 ετών

Προς κατάργηση (;) το τέλος επιτηδεύματος στα Airbnb - Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις
Πρώτη νίκη του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων (STAMA) στο ΣτΕ για τα Airbnb

Πώς να κερδίσετε φορο-μπόνους με ανακαίνιση κατοικίας – Έως 16.000 ευρώ η μείωση φόρου
Διατηρείται για ακόμη ένα έτος η έκπτωση φόρου – Προϋποθέσεις και «κόφτες»

Οι 10 + 3 κρίσιμες ερωταπαντήσεις για τα νέα συμβόλαια ακινήτων
Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες μέχρι την πλήρη έναρξη λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων

La Repubblica: Θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας
Όπως σημειώνει για τα πλεονάσματα του 2024 πρόκειται για «εξαιρετική επίδοση για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία πριν από 15 χρόνια είχε υποστεί υποβάθμιση του δημόσιου χρέους της σε junk bond

Επιστρέφουν τα χρήματα από τους Αναπτυξιακούς Νόμους που δεν αξιοποιήθηκαν - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Σε ό,τι αφορά στις τιμές του Πάσχα ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα