H συμπόρευση Ελλάδας και Κύπρου στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στον ενεργειακό τομέα και την κλιματική αλλαγή επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, μετά από αίτημα της κυπριακής πλευράς, το ελληνικό υπουργείο θα συμβάλλει στην εκχώρηση του λογισμικού παρακολούθησης των λιανικών πωλήσεων φυτοπροστατευτικών προϊόντων προκειμένου, με την εγκατάστασή του και τη σχετική παραμετροποίηση, να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων για μείωση χρήσης κατά 50% έως το 2030.

Διαβάστε επίσης – Γεωργαντάς: Στόχος μας να κρατήσουμε την ελληνική ύπαιθρο ζωντανή

Παράλληλα, αποφασίστηκε η ανταλλαγή και η αξιοποίηση όλων των δεδομένων στα διάφορα πεδία, μέσω, κυρίως, των εποπτευόμενων οργανισμών και ινστιτούτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστε επίσης – Γεωργαντάς: Τι απάντησε για τις πληρωμές και τον ευρωπαϊκό έλεγχο συμμόρφωσης

Προγράμματα ΑΠΕ στην αγροτική παραγωγή

Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Γεωργαντάς με τον γενικό διευθυντή αλλά και όλους τους αρμόδιους διευθυντές των τμημάτων του υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος της Κύπρου, συμπεριλήφθηκαν η ασφαλιστική κάλυψη, οι περιπτώσεις απώλειας εισοδήματος του αγροτικού κόσμου, οι δράσεις στην κτηνοτροφία, η ιχνηλάτηση και σήμανση, τα βιολογικά προγράμματα, τα προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αγροτική παραγωγή, θέματα αλιείας και ιχθυοκαλλιέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαντάς μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Κώστα Καδή, επισκέφθηκαν πρότυπες γαλακτοκομικές και κτηνιατρικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή και επισκέφθηκαν το Καλλινίκειο δημοτικό μουσείο Αθηένου, όπου φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον δήμαρχο, Κυριάκο Καρεκλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών