Εικοσιτετράωρη απεργία στον χώρο του εμπορίου προκήρυξε για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Ανάπτυξης να λειτουργήσουν τα καταστήματα, «χωρίς απολύτως καμία λογική», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης – Black Friday: Εκτός από «Μαύρη Παρασκευή» και «Μαύρη Κυριακή»

Σύμφωνα με την ΟΥΙΕ, «μετά από δύο συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοεμβρίου (λόγω κακοκαιρίας) και 13 Νοεμβρίου (λόγω Μαραθωνίου) και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά από την ίδια τη σημερινή κυβέρνηση, η εμμονή της να ικανοποιεί συνεχώς τα αιτήματα των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, πολυκαταστημάτων και malls, την οδήγησε σε νέα προκλητική απόφαση: να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου».

Διαβάστε επίσης: Black Friday: Εως 100 ευρώ θα διαθέσουν οι Ελληνες καταναλωτές για είδη μόδας

«Λάστιχο» οι εμποροϋπάλληλοι

Η ΟΥΙΕ σημειώνει:

«Σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα νοικοκυριά να μην μπορούν να αγοράσουν τα στοιχειώδη αγαθά ούτε με το ανεκδιήγητο «καλάθι του νοικοκυριού», να μην μπορούν να ζεσταθούν εν’ όψει του επερχόμενου χειμώνα, ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και τους εμποροϋπαλλήλους να συνεχίζουν να είναι «λάστιχο», η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι προκλητική».

Καταλήγοντας τονίζει ότι η κυβέρνηση «κάνει το χατίρι σε συγκεκριμένες μεγαλοεπιχειρήσεις για να μονοπωλήσουν ακόμα και αυτόν τον αναμενόμενα μειωμένο τζίρο της Black Friday (που έχει ξεχειλώσει πλέον σε 10ημερο!). Αυτές οι μεγάλες αλυσίδες με προσφορές που πολλές φορές είναι παραπλανητικές, ευελπιστούν ότι, σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας, θα καρπωθούν μέρος του μισθού των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων που πληρώνονται τέλος του μήνα» !

Η ΟΥΙΕ κάνει λόγο για «εμμονή που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει την πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωση της Κυριακής».

Καταλήγοντας η ΟΥΙΕ τονίζει:

«Εμείς οι εργαζόμενοι, απεργούμε μαζικά και ενωτικά σε όλη τη χώρα, διοργανώνουμε με τα σωματεία μας απεργιακές συγκεντρώσεις και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας!»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής