Μοιρασμένα πρόσημα και επιλεκτικές εντολές είναι η εικόνα που εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να πετύχει την εσωτερική διόρθωση χωρίς να χάσει τα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,07% στις 891,19 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά από χτες προσπαθεί να επιτρέψει στους τίτλους της να διορθώσουν, αλλά χωρίς να χάσει τη ζώνη των 890 μονάδων και, ιδίως, την επαφή με το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων. Έτσι με ένα rotation μεταξύ ανοδικών και καθοδικών τίτλων, καταφέρνει να κρατήσει τα επίπεδα, χωρίς να ανεβάσει και το «λογαριασμό» των αναλωμένων κεφαλαίων, αφού η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει χαμηλή.

Η συσσώρευση αυτή ίσως αποτελεί σημάδια της συγκέντρωσης δυνάμεων προκειμένου να δοκιμαστεί για ακόμη μία φορά το επίπεδο των 900 μονάδων, σύμφωνα με μερίδα αναλυτών. Ωστόσο, δεν λείπουν και αυτοί που θεωρούν ότι η από τις αρχές Οκτωβρίου ανάκαμψη της αγοράς έχει βρει «ταβάνι», καθώς ούτε τα κεφάλαια διαθέτει, ούτε τους καταλύτες για να διαπεράσει με αποφασιστικότητα το κρίσιμο επίπεδο.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ και Eurobank βρίσκονται στο επίκεντρο των απωλειών, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola, Motor Oil, Jumbo, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Εθνική και Μυτιληναίος να κινούνται με μικρή πτώση. Από την άλλη, η Πειραιώς ενισχύεται κατά 1%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Quest, Aegean, Titan, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα να κινούνται επίσης ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders