«Σύμφωνα με την επίσημη πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα προβλέπεται να έχει τη μεγαλύτερη μείωση χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2019 στην ΕΕ», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα σχετικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Προσθέτει δε πως «σημασία έχει η δημοσιονομική συνέπεια, αλλά και η ανάπτυξη» και ότι «θα συνεχίσουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, στην προσέλκυση επενδύσεων και ναι, στη μείωση του χρέους».
Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Κάθε μέρα εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή κάθε πολίτη καλύτερη
According to the official EU Commission forecast, Greece is projected to have the largest decline in debt-to-GDP since 2019 in the EU. Fiscal consistency matters, but so does growth. We will continue on the path of reforms, attracting investment and yes, lowering the debt burden. pic.twitter.com/qpHhSIfYZe
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 22, 2022







![Alpha Bank: Πού βάζουν τα χρήματά τους οι Έλληνες; [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_nomoney2-768x450-1-300x300.jpg)












![Alpha Bank: Πού βάζουν τα χρήματά τους οι Έλληνες; [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/ot_nomoney2-768x450-1.jpg)


















