Η Ρωσία δίνει στην Ουκρανία μια χαμένη μάχη, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τονίζοντας ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν μπορεί να κερδίσει στο πεδίο της μάχης».

«Για αυτό, η έκκλησή μου προς τον (Βλαντίμιρ) Πούτιν παραμένει: σταματήστε τους παράλογους σκοτωμούς, αποσύρετε όλα τα στρατεύματά σας από την Ουκρανία και συμφωνήστε σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση», είπε ο καγκελάριος νωρίτερα απόψε, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Διαβάστε επίσης – Σολτς: Η Γερμανία αντέχει στον χειμώνα και τις κρίσεις

Καταδίκη επιθέσεωνω σε μη στρατιωτικές υποδομές

Ο κ. Σολτς καταδίκασε επίσης τις ρωσικές επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία ως «τρομοκρατία με βόμβες κατά του άμαχου πληθυσμού». Το γεγονός ότι η Ρωσία εδώ και εβδομάδες «ρίχνει τις βόμβες της εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών δεν είναι μόνο ανυπόφορο, αλλά και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και καταδεικνύει για ακόμη μια φορά «πόσο αδίστακτος και ανελέητος» είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον πόλεμο, κατέληξε ο γερμανός καγκελάριος.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής