Ψήφισμα ενέκρινε σήμερα τα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο καλεί τη FIFA να βοηθήσει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των εργατών που υπέστησαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τις αρχές του Κατάρ να διεξαγάγουν πλήρη έρευνα για τις καταπατήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την περίοδο πριν από την έναρξη του Μουντιάλ.

Διαβάστε επίσης – Μουντιάλ: Αγώνες 100 λεπτών – Γιατί άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού του επιπλέον χρόνου

Το ψήφισμα εξέφρασε επίσης λύπη για τις αναφορές σχετικά με καταπατήσεις δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κατάρ και κάλεσε τη χώρα να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Μερικοί ευρωβουλευτές φορούσαν το περιβραχιόνιο “OneLove” το οποίο αρχηγοί επτά ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν έπειτα από πίεση της FIFA.

Διαβάστε επίσης –  Το Ντουμπάι κερδίζει εκατομμύρια από το Μουντιάλ στο Κατάρ

Η κυβέρνηση του Κατάρ δεν απάντησε μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters για σχόλια.

«Καλοδεχούμενοι οι πάντες»

Αφότου η FIFA ανέθεσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ το 2010 η χώρα άλλαξε ορισμένους από τους εργασιακούς της νόμους και ενόψει του Μουντιάλ, οι διοργανωτές είπαν κατ΄επανάληψη ότι οι πάντες είναι καλοδεχούμενοι — αν και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW) ανέφερε πως άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ συνελήφθησαν κατά την περίοδο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης