Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τις αναταραχές στην Κίνα, λόγω αυστηρών μέτρων περιορισμού της πανδημίας Covid 19, να προκαλούν ανησυχίες, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκαν και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό της Σιγκαπούρης, τα οποία έδειξαν κάποια μείωση τον Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης – Κίνα: Σύμβολο «ανυπακοής» το λευκό φύλλο χαρτιού

Ο δείκτης NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε με πτώση 0,85% στις 11.323,8 μονάδες. Ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 7.231,8 μονάδες, παρά το γεγονός ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με άνοδο 0,53% και διαμορφώθηκε στις 2.418,01 μονάδες, ενώ ο Kosdaq έκλεισε κατά 1,84% υψηλότερα. Οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές λόγω δημόσιας αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ έκλεισε υψηλότερα κατά 0,81%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,26% και ο Shenzhen Component υποχώρησε κατά 0,44%.

Εκτιμήσεις

Πάντως, η UBS αναμένει ότι η Κίνα θα επαναλειτουργήσει πλήρως έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, λόγω διαφόρων παραγόντων. “Πιστεύουμε ότι χρειάζεται χρόνος για την κυβέρνηση που θέλει να ελέγξει τα δημόσια μηνύματα, επειδή κάποιες ανησυχίες μεταξύ του κινεζικού κοινού είναι πολύ ανησυχητικές”, δήλωσε ο Min Lan Tan της UBS Global Wealth Management.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πυρήνας του πληθωρισμού της Σιγκαπούρης υποχώρησε κατά 0,2% στο 5,1% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, από 5,3% τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 5,3%. Ο ρυθμός πληθωρισμού υποχώρησε επίσης στο 6,7% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, από 7,5% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές