Υποχωρούν από τα υψηλά εβδομάδας οι τιμές του χρυσού, καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν ανοδικά, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ για να σχηματίσουν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Ο χρυσός σημείωσε  πτώση 0,89% στα 1.740,46 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,83% στα 1.739,50 δολάρια.

Το δολάριο ανέκτησε τις απώλειες μετά την πτώση του σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά το χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. Η αποδόση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύθηκε επίσης από χαμηλό σχεδόν δύο μηνών.

Η προσοχή της αγοράς αυτή την εβδομάδα θα επικεντρωθεί στην ομιλία του Πάουελ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings την Τετάρτη, όπου αναμένεται να μιλήσει για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Επίσης, οι επενδυτές , την Παρασκευή αναμένουν στοιχεία για τις προσλήψεις στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Το ασήμι υποχώρησε κατά 3,01% στα 20,9396 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα ενισχύθηκε κατλα 0,52% στα 986,52 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε κατά 0,66% στα 1.840,28 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές